Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum ETF’leri Geri Sayım Başladı, Top Artık SEC’de: Ne Bekleniyor?

Fon yönetim şirketleri Bitwise ve ProShares, vadeli Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) borsa yatırım fonunun (ETF) güncellenmiş halini düzenleyici kuruma sundu.

Bloomberg ETF analisti James Seyffart, Bitwise’ın Bitcoin ve Ethereum vadeli işlemlerine eşit oranda yatırım yapan ETF’i için güncellenmiş bir izahnameyi ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sunduğunu belirtti. Bununla birlikte bir diğer yatırım firması ProShares’de vadeli Bitcoin ve Ethereum ETF‘i olarak işlem görecek bir başvuruda bulundu. Her iki başvurunun da önümüzdeki hafta onaylanması bekleniyor.

Ayrıca ProShares‘in EETH adında sadece vadeli Ethereum ETF imkanı sunan ayrı bir başvurusu da bulunuyor. Bitwise tarafından sunulan ETF başvurusu eğer onaylanırsa borsalarda BTOP koduyla işlem görecek. ProShares’in ETF’i ise BETH koduyla işlem görecek.

VanEck geçtiğimiz süreçte sadece vadeli Bitcoin işlemleri için olan ETF başvurusunu dönüştürerek hem Bitcoin hem de Ethereum özelinde eşit paydayla yatırım yapan yeni bir ETF sunmuştu. Yatırım firması 29 Eylül günü başvurunun son halini düzenleyici kuruma sundu.

Öte yandan vadeli Ethereum ETF başvurusunda bulunan diğer şirketler de SEC’ye güncellenmiş başvurularını teslim etti. Analist Seyffart, neredeyse bütün ETF başvurularının 2 Ekim Pazartesi tarihinde onay alarak işleme başlamasını bekliyor.

Resim

Seyffart daha önce ABD hükümetinin olası bir kapanmaya karşın SEC’nin bu tür ETF başvurularını onaylamayı hızlandırıldığını belirtmiş ve vadeli Ethereum ETF’lerinin bir an önce onaylanacağını yazmıştı.

Vadeli Ethereum ETF başvurularının ekim ayının ilk haftasında onaylanabileceğine dair beklentiler Ethereum fiyatını da son 3 gün içerisinde %6 yükselterek yatırımcıları sevindirdi. Geçtiğimiz gün yaşanan yükselişle birlikte 15 milyon dolar değerinde “short” pozisyon tasfiye olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!