Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum (ETH) 500 Dolar Oldu: Sıradaki Noktalar Ne?

En büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum (ETH) bugün öğlen saatleri itibarıyla 500 dolar barajını aşmayı başardı. Bu seviyeleri en son Temmuz 2018 tarihinde gören ETH böylece iki yılın zirvesine oturmuş oldu. Bazı analistler ETH fiyatında bu tarz bir hareketlilik yaşanabileceğini günler öncesinden söylemişken, yatırımcılar sıradaki hedefin ne olduğunu merak ediyorlar.

Bitcoin (BTC) fiyatının 18 bin doları aştığı şu günlerde Ethereum (ETH) da BTC’nin altında kalmadı ve o da son 2 yılın zirvesine ulaştı. Birkaç hafta öncesine kadar 400 doların altından işlem gören ETH/USD bugün itibarıyla 500 dolar sayısını görmeyi başardı.

Günler öncesinden bilen analistler

Kripto para analistleri birkaç gündür yaptıkları açıklamalarla Ethereum için 480 dolar seviyesinin önemine dikkat çekiyorlardı. Sektörün en ünlü analistlerinden Bozokcoin (Bozok6), 17 Kasım tarihinde yaptığı bir paylaşımla Ethereum’daki 480 dolar seviyesinin “güçlü bir şekilde kırılacağından” bahsetti.

bozok-ethereum-eth
Bozok’un 17 Kasım tarihli Ethereum paylaşımı

CryptoRand adlı başka bir kripto para yorumcusu da 18 Kasım tarihinde bir tweet paylaşıp Ethereum’un sıçrayışa geçebileceğine dair bir mesaj verdi.

crypto-rand-ethereum

Peki ETH için sıradaki hedefler ne?

ETH yatırımcıları fiyatın bu seviyelere ulaşmasını iki yılı aşkın süredir bekliyorlardı. ETH/USD paritesi bu sayıya ulaştıktan sonra tam olarak hangi yönde ilerleyecek, nasıl bir düzeltme sergileyecek bilinmiyor. Fakat kripto para analistleri orta vadede öne çıkan önemli noktaları işaretlemeye çoktan başladılar.

Kripto para analisti Rookie 17 Kasım tarihli paylaşımında Ethereum için hedeflerin sırasıya 481, 570, 619, 729 ve 794 dolar olduğunu söylemişti. Bunlar ETH yatırımcılarının uzun vadede takip edebilecekleri noktalar olabilir.

Başka bir analist olan Cihat Öztürk de 16 Kasım tarihinde bir tweet paylaşarak 475 dolar engeline işaret etti. Analist bu noktanın aşılması halinde daha uzun soluklu bir yükseliş görülebileceğini ve ETH/USD paritesinin yıl sonunda 600 doları görebileceğini açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!