Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum (ETH) Geliştiricileri Şangay Güncellemesinin İlk Denemeleri İçin Test Ağını Başlattı

Ethereum (ETH) geliştiricileri kripto para tarihinin en büyük güncellemesi The Merge’ün ardından Şangay güncellemesinin ilk denemeleri için test ağını başlattı.

Eylül ayında gerçekleşen The Merge güncellemesinin ardından duyurulan ilk kayda değer gelişme Şangay test ağı cephesinden geldi. Ethereum geliştiricileri Eylül 2023‘e kadar sürebilecek Şangay geçiş sürecinin ilk adımlarını atmış oldu. Şangay güncellemesiyle birlikte Hisse Kanıtı (PoS) mekanizması için stake edilmiş ETH’lerin kullanıcılar tarafından çekilebilir hale gelmesi bekleniyor. Kilitli ETH’lerin şuan için transfer edilmesine izin verilmiyor.

Fakat stake edilen ETH’lerin geri çekim işlemi konusunda spekülasyonlar var. Ethereum geliştiricisi Micah Zoltu‘nun eylül ayının sonlarında dile getirdiği ifadeler yatırımcılar üzerinde endişe yaratmıştı. Geliştirici Zoltu‘nun açıklamalarına göre Ethereum resmi web sitesinde Şangay güncellemesinin Merge’den sonraki 6 ya da 12 ay içerisinde piyasaya sürüleceği yazıyordu ancak bu tarihler sessizce siteden kaldırıldı. Şangay güncellemesi için büyük bir beklenti niteliği taşıyan kilitli ETH’lerin serbest bırakılması olayı ise söz konusu tarihlerde gerçekleşmeyecek.

Bununla birlikte geliştiriciler Şangay için net hedeflerini belirlememiş olsalar da “muhtemelen” işlem ücretlerini azaltmaya yönelik yeniliklere yer verecekler. Geliştirici tarafından gelen son açıklamalar, Ethereum yatırımcısını sessiz bir karanlığın içine sürüklemiş gibi görünüyor ve kilitli ETH’lerin ne zaman açılacağına dair halen net bir bilgiye yer vermiyor.

Tüm bu olumsuz hava devam ederken Ethereum geliştiricisi Alex Stokes, eylül ayının sonlarında Şangay güncellemesinin teknik altyapısının neredeyse hazır olduğuna dair açıklamalarda bulunmuştu. Eylül 2023’e kadar sürme ihtimali olan test aşaması muhtemelen tahmin edilenden daha erken bitebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!