Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Geliştiricileri Açıkladı: Şangay Güncellemesi İçin Artık Resmi Tarih Belli

Ethereum (ETH) geliştiricileri merakla beklenen Şangay güncellemesinin herhangi bir teknik aksaklık çıkmaması durumunda 12 Nisan tarihinde ana ağda aktif hale geleceğini açıkladı.

Ethereum geliştiricileri tarafından 16 Mart Perşembe günü yapılan bir toplantıda, Şangay güncellemesinin ana ağda aktif hale geleceği tarih belirlendi. Geliştiriciler, bu güncelleme için 12 Nisan tarihini planladıklarını beyan etti. Bu tarz kritik güncellemeler esnasında zamansal sapmalar yaşanabilse de Ethereum ekibi son dönemlerde gerçekleştirdiği hiçbir yükseltmeyi ertelemedi ve önceden belirlenen tarihte başarıyla tamamladı.

Şangay güncellemesiyle birlikte Hisse Kanıtı (PoS) mekanizması için stake edilmiş Etherlerin kullanıcılar tarafından çekilebilir hale gelmesi planlanıyor. Söz konusu kilitli Etherlerin şuan için transfer edilmesine izin verilmiyor.

Şangay güncellemesi için bugüne kadar gerçekleştirilen üç test ağı da sorunsuz bir şekilde tamamlandı ve bu süreçte gerek doğrulayıcılar gerekse de ekip tarafından Ether çekim işlemleri birçok kez test edilme şansı buldu.

Ethereum ağı üzerinde stake işlemleri Aralık 2020‘de başladı ve o günden bu yana stake edilen miktar yaklaşık 30 milyar dolara ulaştı. Ethereum.org üzerinde sunulan bilgilere göre stake edilen Etherlerin miktarı haberin kaleme alındığı esnada 17 milyon 598 bin olarak gösteriliyor. Verilere göre Ethereum üzerindeki kilitli varlıklar şu anda toplam Ethereum arzının yaklaşık %13’ünü oluşturuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!