Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FDIC’den Signature Bank Satışında Kripto Şartı İddialarına Yalanlama

Federal Sigorta Kurumu (FDIC), kapatılan Signature Bank’in satışında herhangi bir kripto şartı koştuğu yönünde medyada çıkan iddiaları yalanladı.

Bir FDIC sözcüsü basına verdiği demeçte, Reuters’ın geçtiğimiz günlerde konuya aşina iki kaynaktan aldığı ifadelere dayandırdığı haberinde yer alan Signature Bank satışında potansiyel alıcılara, bankanın kripto para faaliyetlerinin sonlandırılmasına yönelik şart koşulduğuna dair ortaya atılan iddiaların gerçeklik payı bulunmadığını dile getirdi.

Sözcü kurumun satış mevzuatına atıfta bulunarak bankayı satın alan şirketin hangi varlıkları veya yükümlülükleri almaya istekli olduğunu söyleyeceğini bildirdi. Ayrıca bankanın tüm varlıkları satılana, alıcılarla tekliflerin ayrıntılarında mutabık kalınana ve banka hakkındaki tüm iddialar araştırılana kadar kayyumluğun süreceği de belirtildi.

Reuters’ın haberinde ortaya atılan iddiaların yanı sıra bankanın yönetim kurulu üyesi ve eski milletvekili Barney Frank de yakın zamanda basına verdiği bir demeçte, banka hakkında alınan kararların regülatörlerin kripto karşıtı politikalarının bir uzantısı olduğunu iddia etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!