Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FDIC’den Kapatılan Signature Bank Satışı İçin Kripto Şartı

ABD Federal Sigorta Kurumu’nun (FDIC), kapatılan Signature Bank’in satışında kripto şartı koştuğu öne sürüldü.

Reuters konuya aşina kaynaklardan aldığı bilgilere dayandırdığı 15 Mart tarihli haberinde, FDIC’nin kapatılan bankalar Silicon Valley Bank ve Signature Bank’i özel sektöre geri döndürmek amacıyla satmayı planladığını ve ilgilenen bankalardan 17 Mart tarihine kadar teklif istediğini bildirdi. FDIC’nin bankaların geleneksel finans kurumlarının eline geçmesi için özel bir çaba sarf ettiği ortaya atıldı.

Kaynaklardan birinin ortaya koyduğu iddiaya göre FDIC, mevduatlarının dörtte biri kripto varlıklardan oluşan Signature Bank’i satın alacak kurumun, bankanın kripto faaliyetlerini devam ettirmemesini şart koştu.

FDIC’nin bankaları tamamen satmayı hedeflediğini ancak alıcı bulamaması halinde parçalı satışı da değerlendirebileceği belirtildi. Kurumun, Silicon Valley Bank’i ilk satma girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının da bu kararda etkili olabileceği aktarıldı. Ayrıca kurumun geleneksel finans şirketlerine bir avantaj sağlamak amacıyla yalnızca bankacılık lisansı olan potansiyel alıcıların teklif vermeden önce bankaların mali durumunu incelemelerine izin vereceği öne sürüldü.

Öte yandan Signature Bank yönetim kurulu üyesi ve eski milletvekili Barney Frank, bankanın kapatılmasının ardından bunun kripto para sektörüne verilmek istenen bir mesaj olduğunu ileri sürmüştü.

Yaşanan son gelişme ile FDIC’nin kripto paraları geleneksel finans sektöründen ayrıştırmak istediğine dair spekülasyonlar güçlendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!