Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Europol’den Bitcoin Operasyonu: 46 Milyon Dolarlık BTC Ele Geçirildi

Avrupa Polis Teşkilatı (Europol), 3,8 milyar dolar değerinde kara para aklandığını öne sürdüğü Bitcoin mikseri ChipMixer’ı kapatırken 46 milyon dolar değerinde BTC’ye el koydu.

Europol 15 Mart tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı basın duyurusunda, bugüne kadar 3,8 milyar dolar değerinde 152 bin BTC aklandığı öne sürülen ChipMixer’in faaliyetlerine son verildiğini bildirdi. Bitcoin mikserine ait dört sunucunun kontrolü, 7 terabayt (tb) veri ve 46 milyon dolar değerinde 1909,4 BTC ele geçirildi.

Aktarılan bilgilere göre 2017 yılının başlarında kurulan ve lisanssız bir Bitcoin mikseri olarak hizmet veren ChipMixer‘e hem açık hem de dark web üzerinden ulaşılabiliyordu. kullanıcılara tam bir anonimlik vaat eden ChipMixer, fidye yazılımı şirketleri Zeppelin, SunCrypt, Mamba, Dharma ve Lockbit dahil olmak üzere yoğun olarak suç faaliyetlerinden elde edilen gelirlerin takibini zorlaştırmak isteyen aktörler tarafından kullanılıyordu.

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) konu hakkında yaptığı açıklamada, Bitcoin mikserinin bugüne kadar Kuzey Koreli siber korsanlar tarafından kriptodan elde edilen 700 milyon doları, ABD’nin en büyük yasa dışı pazar yerlerinden biri olan Hydra Market müşterilerine ait 60 milyon doları ve kredi kartı hırsızlıklarından kazanılan 35 milyon dolar değerinde Bitcoin’i akladığını ve buna benzer pek çok farklı faaliyetten elde edilen varlıkların takibini zorlaştırdığını belirtti.

Europol öncülüğünde gerçekleşen operasyonda Belçika, Almanya, Polonya, İsviçre ve ABD devletlerinin kolluk ve istihbarat birimleri yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!