Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Shiba Inu Geliştiricilerinden Shibarium İçin Çalıntı Kod İddialarına Dair Açıklama

Shiba Inu (SHIB) katman-2 blokzinciri Shibarium hakkında ortaya atılan çalıntı kod iddialarına geliştirici ekipten yanıt geldi.

Yakın tarihte Shiba Inu Discord sunucusu üzerinden ortaya atılan iddialar topluluk arasında büyük bir FUD etkisi yarattı. İddiaların temelinde Shibarium beta sürüm kodunun başka bir projeden birebir kopyalandığı yer alıyordu. Yaşanan gelişmelerin ardından ekosistem tokenlarının fiyatlarında ani düşüş yaşanırken yatırımcılar projenin geleceğine şüpheyle bakmaya başladı.

İlk iddialara Discord sunucusunda yer alan geliştiricilerden gelen yanıt, böyle bir şeyin olmadığı söz konusu iddiaların yeterli kanıta dayanmadığı yönündeydi. Fakat projenin güvenlik mühendisi olan Andrew Angrisani‘nin topluluğa yaptığı açıklama adeta hatayı kabul eder nitelikte oldu.

Konu hakkında konuşan Angrisani, hem Shibarium’un hem de Rinia Testnet‘in kaynak kodlarını Blockscout adlı açık kaynak kodundan kopyaladığını itiraf ederek şok etkisi yarattı.

Hem Rinia TestNet hem de Shibarium, Blockscout adlı açık kaynak kodunu kopyaladı ve muhtemelen her ikisi de uygulamalarında tembeldi.

Bir diğer anonim geliştirici Kaaldhairya ise birkaç blokzincirinin rastgele seçildiğini ve bu zincirlerin o esnada hiçbir proje özelinde kayıtlı olmadığını ifade etti. Kaaldhairya, beta sürümün son halini topluluğa açık halde yayınlanırken kontrol etmediği için hatalı olduğunu kabul etti.

Öte yandan üst düzey topluluk üyesi JesusM, tüm bunları beta sürümde yaşanan ufak bir hata olarak nitelendirdi. JesusM, beta sürümün amacının bu olduğunu öne sürerek hepsinin düzeltilebileceğini vurguladı.

Geliştiriciler, beta sürümün yeni bir zincir kimliğiyle yeniden sunulacağını belirtti. Bu yeni sürümün ne zaman kullanıcıların huzuruna çıkarılacağına dair net bir tarih verilmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!