Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Shiba Inu ve Bu İki Altcoin Shibarium için Çalıntı Kod İddiası ile Sert Düştü

Shiba Inu katman-2 blokzinciri Shibarium’un beta sürümündeki açık kaynak kodun başka bir projeden kopyalanmış olacağına dair iddialar ekosistemin yerel token’ı BONE ve SHIB fiyatında düşüş yarattı.

Uzun zamandır beklenen Shibarium projesinin beta sürümü hayata geçti fakat beraberinde ciddi soru işaretleri getirdi. Yakın tarihte Shiba Inu Discord kanalında ortaya atılan bir iddia token fiyatlarına da olumsuz yansıdı. “Steve” adlı bir topluluk üyesi, Shibarium beta sürümünün açık kaynak kodlarını incelediğini ve karşılaştığı durumun kendisini şaşırttığı belirtti.

Shibarium beta sürümünün yakın tarihte piyasaya sürülmüş “rinia testnet” kodlarını birebir kopyaladığını öne süren Steve, açıklamasının detaylarında dikkat çeken şu ifadelere yer verdi:

Neden shibarium test net, rinia testnet genesis dosyasını almış gibi görünüyor. Sadece “Renia” olan ismi değiştirmiş. Ancak zincir kimliğini değiştirmeyi unutmuş. Zaten var olan bir kimliği kullanmak, zincirinizin düzgün çalışmayacağı ve zincirinizle etkileşime girmeye çalışan herkes bunun yerine diğer zincirle etkileşime gireceği için yetersizdir.

Bu iddia o dakikalarda topluluk arasında adeta bir kaosu tetikledive özellikle SHIB ve BONE fiyatlarında ani düşüşler gözlemlendi. Ortaya atılan bu iddiaya hızlı bir şekilde cevap veren Shibarium geliştirici ekibi ise böyle bir şeyin var olduğuna dair yeterli kanıtın bulunmadığını belirtti:

Bunun geçen ay başlatılan bir zincirin çatalı olduğuna dair kesinlikle hiçbir kanıt yok. Kodlar her zaman çatallanır. Kodun bir kısmı betada kullanılmış olsa bile bu tamamının kullanıldığı anlamına gelmez. Bana göre bunun hiçbir şey değiştirilmemiş doğrudan bir çatallanma olması çok şüpheli bir iddia.

CoinGecko verilerine göre ortaya atılan bu iddia ile birlikte %10 değer kaybeden SHIB, 0,00001129 dolardan 0,00001016 dolar seviyesine geriledi. Shibarium’un yerel token’ı BONE ise daha sert bir tepki vererek 1,56 dolardan 1,23 dolara kadar %21‘lik düşüş yaşadı. Ekosistemin bir diğer projesi Doge Killer (LEASH) ise yaşananlarla birlikte %16 düşerek 510 dolar seviyesinden 428 dolara geriledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!