Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Geliştiricilerinden Şangay Güncellemesi İçin Yeni Hedef: Şubat’ta Test Ağı

Ethereum (ETH) geliştiricileri, kilitli varlıkların kullanılabilir duruma geleceği Şangay güncellemesinin ilk halka açık test ağını şubat ayının sonuna kadar hayata geçirmeyi planlıyor.

Ethereum geliştiricileri şubat ayı sonuna kadar Şangay güncellemesi için halka açık bir test ağı yayınlamayı planladıklarını duyurdu. Yakın zamanda ekip tarafından yapılan duyuruda, Ethereum ağının planlanan Şangay güncellemesinin yalnızca Ether çekme işlemlerine odaklanacağı ifade edildi. Görüşmede yer alan Galaxy araştırma görevlisi Christine Kim‘e göre güncellemenin mart ayına yetişebilmesi için şubat ayı sonuna kadar Şangay’ın halka açık bir test ağını yayınlamayı hedefliyorlar.

Şangay güncellemesiyle birlikte Hisse Kanıtı (PoS) mekanizması için stake edilmiş ETH’lerin kullanıcılar tarafından çekilebilir hale gelmesi planlanıyor. Bilindiği üzere söz konusu kilitli ETH’lerin şuan için transfer edilmesine izin verilmiyor.

Ethereum ağı üzerinde stake işlemleri Aralık 2020‘de başladı ve o günden bu yana stake edilen miktar yaklaşık 20 milyar dolara ulaştı. Ethereum.org üzerinde sunulan bilgilere göre stake edilen ETH’lerin miktarı haberin kaleme alındığı esnada 15 milyon 880 bin olarak gösteriliyor. Verilere göre Ethereum üzerindeki kilitli varlıklar şu anda toplam Ethereum arzının yaklaşık %12’sini oluşturuyor.

Kimi analistlere göre bu yüksek miktarda varlığının kilidinin açılması ciddi bir satış baskısı potansiyeli olarak yorumlanıyor. Öte yandan sözleşmeye Ether kilitleyen kullanıcıların çoğunun Ethereum’un içinde bulunduğu güncel fiyattan zararda olduğu düşünülürse, satış baskısı beklendiği kadar ciddi oranlarda gerçekleşmeyebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!