Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Voyager’den ABD’li Regülatörlere Sansasyonel İtham: Binance’e Karşı Açık Bir Saldırı Var!

İflas eden kripto kredi platformu Voyager Digital, Binance.US ile arasındaki 1 milyar dolarlık anlaşmaya karşı ABD’li kurumlar tarafından yapılan itirazları eleştirerek bunun bir sabotaj ve Binance’e karşı açık bir saldırı girişimi olduğunu söyledi.

Voyager 9 Ocak tarihinde New York Güney Bölge Mahkemesine sunduğu iki beyanda, Binance.US ile gerçekleştirilecek 1 milyar dolarlık satış anlaşmasına spekülasyonlara dayanarak itirazda bulunan ABD’li kurumları eleştirdi. Voyager, son zamanlarda birçok skandala karışmış Alameda Research’ün girişimlerini ise “iki yüzlülük ve küstahlık” olarak itham etti.

Voyager ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve birçok eyalet regülatörünün halihazırda sunulan bilgi ve belgeleri değil de doğruluğu kanıtlanmamış medyatik raporları göz önünde bulundurarak anlaşmaya itiraz ettiklerini öne sürdü. Voyager söz konusu itirazları, satın alma girişimine yapılan bir sabotaj ve Binance.US’e karşı açık bir saldırı girişimi olarak nitelendirdi.

Beyanda ayrıca Vermont, New York, Texas ve Hawaii sakinlerinin geri ödemelerini nakit olarak alırken diğer alacaklıların kripto para olarak ödeme almasına karşı çıkan eyalet regülatörleri de eleştirildi. Voyager, bu duruma düzenleyicilerin kendilerinin sebep olduğunun altını çizerek eleştirilerin anlamsız olduğunu vurguladı.

Öte yandan Alameda Research için ise daha sert ifadelere yer verildi. Alameda’nın, satın alma anlaşmasının ABD iflas yasasında belirtilen alacaklılar hiyerarşisini ihlal ettiğine dair itirazları Voyager tarafından “iki yüzlülük ve küstahlık” olarak nitelendirildi. Voyager, geçmişte Alameda ile arasındaki satın alma sürecinin, Alameda’nın kendi yolsuzluklarını maskelemek için bir çaba olduğunu da açıklamalarına ekledi.

Popüler finans sunucusu Jim Cramer da yakın tarihte yaptığı bir paylaşımda, SEC’nin kasıtlı olarak Binance ve Voyager arasındaki satın alma anlaşmasını sabote ettiğini iddia etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!