Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Hard Fork’u, Sorunlu EIP 1283 Olmadan Gerçekleşecek

Ethereum topluluğunun tamamı ertelenen Constantinople hard fork’u (sert çatallanma) ile sallanmakta. Geçtiğimiz günlerde yapılan Ethereum çekirdek geliştiricileri toplantısında ekip güncelleme içerisinde bulunan sıkıntıyı gündeme getirmiş ve hard fork’un ertelenmesine karar vermişlerdi.

Toplantı içerisinde yer alan geliştiricilerden birisi olan Lane Rettig, hard fork’un aciliyetine dikkat çekti ve ‘zorluk bombasının’ şimdiden geri sayıma geçtiğini ve ”block zamanlarına baktığınızda, mevcut zorluk seviyesinde bir artış olduğunun” görülebileceğini vurguladı. Ekip daha sonra hard fork’un gecikmesine neden olan ve ChainSecurity tarafından tespit edilen sorunlu EIP 1283’ü masaya yatırdı ve 27 Şubat tarihinde gerçekleşmesi planlanan güncellemenin, bu iyileştirme protokolü olmadan uygulanmasına karar verdi.

IP 1283, temel olarak akıllı kontrat depolama için yeni kullanımlar getirip SStore için olan gas ücretini azaltacak. Güncelleme içerisinde toplam 5 adet EIP bulunuyor ve bunların birisi EIP 145, ikincisi EIP 1014, üçüncüsü EIP 1052, dördüncüsü gecikmeye neden olan EIP 1283 ve beşincisi ise en önemlisi olarak görülen EIP 1234.  EIP 1234 block başına elde edilen 3 ETH’lik ödülün, 2 ETH’ye düşürülmesini sağlayacak ve zorluk bombasını 12 ay daha erteleyecek.

EIP 1283’ün güncellemede yer almayacağı, önde gelen Ethereum geliştiricilerinden birisi olan Afri Schoedon tarafından da Twitter üzerinden duyuruldu.


 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment