Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wyoming, Kripto Para Birimlerini ‘Para’ Olarak Tanımlayabilir!

18 Ocak tarihinde Wyoming’in resmi Eyalet Meclisi internet sayfasında yer alan bilgilere göre, kripto para birimlerinin yasal statüsünü belirleyecek ve bunların sınıflandırılmasını sağlayacak bir yasa tasarısı meclise sunuldu.

Söz konusu tasarı kripto para birimlerini temelde üç kategoriye ayırıyor ve bunlar sırasıyla dijital tüketici varlıkları, dijital menkul kıymetler ve sanal para birimleri. Tasarıya göre bu üç kategoriden birisine dahil olan varlıklar, dokunulmaz kişisel mal statüsüne girmekte ve bu sınıflandırma kripto para birimlerine de itibari para birimlerinin sahip olduğu statüyü veriyor.

Tasarı bunun yanı sıra bankalara yetkili kişiye 60 gün öncesinden yazılı bildirim yapmak şartıyla, ”bu kapsama giren dijital varlıklar için emanet ve depolama hizmetleri” sunma yetkisi de vermeyi planlıyor. Bununla beraber bankalar da ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından belirlenen regülasyonlara uymak şartıyla ‘kalifiye koruyucu” olarak nitelenmekte.

Özellikle Wyoming eyaletinde kripto para lehine yaşanan olayların büyük bir bölümünde payı olan Caitlin Long da bu haberi kendi resmi Twitter hesabından duyurdu.


Eyalet geçtiğimiz 17 Ocak tarihinde de şirket hisselerinin tokene dönüştürülmesi kapsamında yeni bir öneride bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment