Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum için Byzantium Sorunsuz Bir Şekilde Aktifleştirildi

Ethereum’un sorunlu fakat çok fazla tartışma yaratmayan hardfork’u Byzantium, sonunda yayınlandı. Byzantium, Ethereum’un 5. Hardfork’u oldu.

Byzantium geliştiricileri, panik yaratan son dakika hatalarını düzeltti ve böylece erteleme riski de ortadan kalkmış oldu. Vitalik Buterin, bunun için diğer geliştiricilerle yaptığı kutlamayı Twitter’dan paylaştı.

Bu hardfork’la ilgili ilginç şeylerden biri de kripto dünyasında genelde olanların aksine, hiç tartışma yaratmaması. Byzantium ortaya çıkan sorunlara rağmen, kullanıcılar tarafından neredeyse hiç eleştiri almadı.

Buna dolaylıda olsa bağlı olarak, Ethereum’un fiyatı neredeyse dalgalanmadı diyebiliriz. Hatta 13 Ekim’den beri 40$ yükseldi ve bu yüksek sayılabilecek fiyatı hala koruyor.

Bu fiyat, Ethereum’un gördüğü en yüksek fiyat olan 410$’a oldukça  yakın bir değer. Temmuz ayında fiyatın 146$’a inmesi korku verse de şimdiki durumda o seviyeye inmek oldukça zor görünüyor.

Ethereum’a gelen yatırımlar bu yıl çılgın bir şekilde arttı. Ancak Byzantium, aslında 2015’ten beri geliştirilen güncelleme paketinin bir parçası.

Metropolis olarak bilinen bu protokol güncellemesi, her şey planlandığı gibi giderse 2018 yılında Constantinople hardfork’uyla son bulacak. Geçen hafta yayınlanan bir blog yazısı, Metropolis’in durumunu özetliyor:

“Metropolis, Ethereum’un gelecekteki gelişimi için planlanan bir süreç. Metropolis boyunca, Byzantium ve Constantinople adlı iki hardfork yapılacak. Byzantium, blok sayısı 4.37 milyon’a eriştiğinde(şu anda aktif) gerçekleşecek. Constantinople içinse net bir tarih yok, fakat 2018’in herhangi bir ayında olabileceğini söyleyebiliriz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Mehmet
    Posted 16 Ekim 2017 - 16:04 16:04

    Hadi hayırlısı 🙂

Leave a comment