Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum İçin Sürpriz Delist Kararı! Paxful CEO’su Nedenini Açıkladı

Afrika merkezli önde gelen eşler arası (P2P) kripto para platformu Paxful, piyasa değeri bakımından en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum’u (ETH) delist edecek.

Paxful’un CEO’su Ray Youssef 21 Aralık tarihinde borsanın müşterilerine yolladığı bir bilgilendirme e-postasında, 22 Aralık tarihinde Ethereum’u platformdan delist etme aldıklarını açıkladı. CEO, alınan radikal karara neden olarak “Ethereum’un sınıfsal bir kripto paraya dönüşmesini” gösterdi.

Gelir iyidir ancak dürüstlük her şeyin önüne geçer

CEO açıklamalarında dünya ekonomisinin en büyük sorununun sınıfsal ayrımlar olduğunu öne sürdü. Bu durumu belirtirken Güney Afrika’da 1948 – 1994 yılları arasında ırkçılığın yasal kabul edildiği bir devlet politikası olan “Apartheid” kelimesini kullanması ise dikkat çekti. Bitcoin’in (BTC) ekonomiyi sınıfsallaştıran bu adaletsiz sistemde insanlar için bir umut kapısı olduğunu ifade eden Youssef, Paxful’u ekonomi anlayışının adaletsiz yanı tarafından zarar gören insanlar için kurduğunu dile getirdi. CEO, Ethereum’u delist etme kararını da bu düşünce kapsamında aldığının altını çizdi.

Özgürlükçü Yapısını Kaybetti

Youssef, Ethereum’un iş kanıtı sisteminden (PoW) hisse kanıtı sistemine (PoS) geçmesinin onu temelde özgürlükçü bir paradan dijital bir itibari paraya dönüştürdüğünü belirtti.

Merkeziyetsiz Değil

CEO, delist kararının bir başka nedeninin ise Ethereum’un merkezi yapısı olduğunu ifade etti. Youssef, Bitcoin’in aksine merkezi bir kripto para birimi olan Ethereum’un küçük bir grup tarafından kontrol edildiğini ve bir gün onu kullanmak için izin almamız gerekeceğini iddia etti.

Sektörün İtibarını ve İnsanların Servetini Kaybetmesine Sebep Oldu

Ethereum’un kredi ve borç durumları gibi kimi gerçek kullanım durumlarında faydalı olduğunu ancak genişleyen kripto para piyasasında bunun artık önemsizleştiğine dikkat çeken CEO, Ethereum tabanlı birçok token’ın insanları dolandırdığını ve servetlerini yok ettiğini belirtti. Ayrıca işe yaramaz bu tokenların sektörün itibarını kaybetmesine sebep olduğu da Youssef’in açıklamaları arasında yer aldı.

CEO mektupta, küçük ve çok da popüler olmayan bir platform olduklarını bildiklerini ancak doğru olduğuna inandıkları şeyi yapmaktan geri durmayacaklarını dile getirdi. Ethereum ve diğer tokenların yol açtığı felaketin devasa büyüklükte olacağını öne süren Youssef, Paxful olarak her zaman vizyonu karın önüne koyacaklarını taahhüt etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!