Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra Bağlantılı 92 Milyon Dolar Değerindeki Varlık Donduruldu

Güney Koreli yetkililer Terraform Labs’a bağlı Kernel Labs şirketinin eski ve yeni CEO’larına ait toplamda 92 milyon dolarlık varlığı dondurdu.

Yerel bir haber ajansının 20 Aralık tarihli haberine göre Seul Güney Bölge Mahkemesi, Kernel Labs’in eski ve yeni CEO’larına ait  92 milyon dolar değerindeki varlığının Terra (LUNA) bağlantısı nedeniyle dondurulmasına karar verdi.

Terra çöküşünden en karlı çıkan insanlardan biri olduğu düşünülen Kernal Labs’ın görevdeki CEO’su Kim Hyun-Joong’un, geçmişte Terraform Labs’te mühendislik birimi başkan yardımcılığı görevi üstlendiği bildirildi.

Yetkililer Kim Hyun-Joong’un Terra çöküşünden yasa dışı yollarla 61 milyon dolar gelir elde ettiğini belirtirken Kernel Labs eski CEO’sunun da yaklaşık 31 milyon dolar değerinde haksız kazanç elde ettiğini tespit etti. Soruşturma kapsamında Hyun-Joong’un yurt dışına çıkması yasaklandı.

Seul Güney Bölge Mahkemesinden gelen bilgilere göre savcılığın, Terraform Labs ile ilişkili yedi kişinin daha mal varlıklarının dondurulması talebi kabul edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!