Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Ethereum Katili”ne Binance Desteği

Binance geçtiğimiz gün yayınladığı duyuruda Solana (SOL) adlı bir kripto para projesini borsaya ekleyeceğini açıkladı. Şu ana dek hiçbir borsada görmediğimiz bu tokenı ilk kez Binance’te görmüş olacağız.

Ethereum Katili

Karşımıza “Ethereum Katili” olarak çıkan Solana, kısa süre içerisinde Binance’e eklenecek. Bu isimden de anlayabileceğimiz üzere Solana şu anda doğrudan Ethereum’un rakibi olarak kabul ediliyor.

İlkli Mart 2018’de olmak üzere toplamda dört farklı yatırım turu düzenleyen Solana ekibi bu süreçte 25 milyon dolardan fazla para topladı. Solana’ya yatırım yapan isimler arasında Multicoin Capital, Blocktower Capital gibi tanıdık isimler var.

Solana ekibi şu anda proof-of-history algoritmasıyla çalışan test ağında 50 düğüm (node) olduğunu iddia ediyor. Ekibin bir başka iddiası ise Solana ağının saniyede 50-65 bin işlem kapasitesi olduğu. Bir kıyaslama olması amacıyla Ethereum’un saniye başına düşen işlem kapasitesinin 9 bin civarında olduğunu söyleyebiliriz. Ki bu da Istanbul güncellemesinden sonra elde edilen sayı.

Binance’e Geliyor

Binance kullanıcıları şu anda hesaplarına SOL yatırabiliyorlar. Kullanıcılar yarından itibaren SOL/BUSD, SOL/BTC ve SOL/BNB çiftleriyle işlem yapmaya da başlayabilecekler. Bu işlemler yarın TSİ 07:00’de açılacak.

Kullanıcılar ayrıca 9 Nisan TSİ 03:00’e kadar ilgili görevleri tamamlayarak belli miktarlarda para ödülü kazanabilecekler. Toplamda 50 bin dolarlık bir ödül havuzu hazırlayan Binance, bu ödüller hakkında şu bilgileri paylaştı:

  • İlk 5 görevi tamamlayan 1000 kişiye 20 dolarlık SOL
  • 5 görevden 3’ünü tamamlayan 3000 kişiye 10 dolarlık SOL
  • 5 görevden 4’ünü tamamlayan 10 kişiye 100 dolarlık SOL
  • 5 görevin hepsini tamamlayan 1 kişiye 1000 dolarlık SOL

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment