Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Kurucusu: Blockchain Ekonominin Pek Çok Alanında Rol Oynayacak

Ethereum‘un kurucularından Joseph Lubin, Blockchain teknolojisinin önümüzdeki birkaç yıl içerisinde finans dünyasında büyük bir rol oynayacağını düşünüyor.

Vitalik Buterin ile birlikte Ethereum’un kurucularından biri olan Joseph Lubin geçtiğimiz günlerde SXSW Konferansı’na katıldı ve Blockchain’in geleceğine ilişkin bazı açıklamalarda bulundu.

Blockchain teknolojisinin çığır açıcı bir teknoloji olduğunu vurgulayan Lubin, etkinlikte yaptığı konuşma sırasında Blockchain ile e-posta arasında bir benzerlik kurdu. Lubin’e göre 1980’li yıllarda e-mail teknolojisini kullanan kişilere nasıl “normal” gözüyle bakılmıyorsa günümüzde de Blockchain kullanan kişilere “normal” gözüyle bakılmıyor.

Blockchain’in yanı sıra kripto paralar hakkında da genel açıklamalarda bulunan Lubin, Bitcoin’in günümüzde çok fazla zayıf noktasının olduğunu ve belli başlı açılardan epey eksik kaldığını vurguladı. Kendisinin konu hakkındaki açıklamalarından bir kesit şu şekilde:

“Bitcoin ve Ethereum için özel ekipmanlara ihtiyacınız var, çok fazla elektrik yakmanız lazım ve herkesle uyum içinde olmak zorundasınız. Önümüzdeki 18 ay içerisinde tamamlanacak Ethereum 2.0 ile birlikte çok daha güçlü, ölçeklenebilir ve çok daha az enerji tüketen bir Blockchain sistemine geçiş yapacağız.”

Ethereum’un kurucularından olan Lubin, günümüz finans dünyasının Blockchain teknolojisinden faydalanmaya başlaması durumunda küresel ekonominin önümüzdeki 10-20 yıl içerisinde 10 kat büyüme göstereceğini düşünüyor. Lubin’e göre Blockchain, bu yeni dev ekonominin büyük bir kısmında rol oynuyor olacak ve bu ekonomik sistemi adeta destekleyecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment