Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Dijital Paralarla İlgili Yeni Bir Oturum Düzenleyecek

ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) önümüzdeki mayıs ayında dağıtılmış kayıt teknolojisi (DLT) ve dijital varlıklarla ilgili kamuya açık bir oturum düzenleyeceğini açıkladı.

ABD’deki finans piyasalarının düzenlenmesinden sorumlu olan Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), geçtiğimiz gün yayınladığı bir basın duyurusunda önümüzdeki mayıs ayında yeni bir oturum düzenleyeceğini açıkladı.

Yayınlanan bu duyuruya göre SEC bünyesindeki Yenilik ve Finans Teknolojisi Stratejik Merkezi (Finhub), tarafından düzenlenen bu etkinlik 31 Mart 2019’da gerçekleşecek.

SEC tarafından düzenlenen bu etkinliğe kripto para ve Blockchain sektörlerindeki uzmanlar, birbirinden farklı teknoloji uzmanları ve belli başlı kuruluşlardan yetkililer katılıyor olacak. Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu, bu gibi oturumlar sayesinde “DLT ve dijital varlık konularının daha iyi anlaşılacağına” ve bu konulara ilişkin iletişim sorununun aşılabileceğine inanıyor.

Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu, mayıs ayının sonunda düzenlenecek bu oturumda ilk dijital para arzları (ICO), kripto para platformları, yenilikçi DLT projeleri gibi birbirinden farklı konular hakkında tartışmayı planlıyor. SEC ayrıca oturum sırasında Blockchain gibi dağıtılmış kayıt teknolojilerinin “yatırımcıları ve günümüz piyasalarını ne yönde etkilediğine” dair de bir konuşma yapmak istiyor.

SEC aslında buna benzer bir etkinliği daha önceden de düzenlemişti. Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu, Kasım 2016’da bir Fintech Forum etkinliği düzenlemişti ve bu mayıs ayında gerçekleşecek oturumun, bu etkinliğin aslında ikinci ayağı olacağını söylüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment