Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Kurucusu: ”Kripto Paraya Balon Diyenler İleriyi Göremiyor”

Ethereum‘un kurucu ortağı Joseph Lubin, kripto para piyasasının geçen hafta fiyatların yaşadığı ciddi düşüşün ardından hala ”patlamadığını” savundu.

Bloomberg’e konuşan Lubin piyasa balonunun patladığını söylemenin ancak kısa görüşlülerin yapacağı bir yorum olduğunu belirtti.

”Ethereum’a, Ethereum platformunda merkezsiz uygulamalar yaratmaya çok daha odaklı olduğumuz için durumun Bitcoin gibi kripto paralar için nasıl olduğunu ayırt etmemiz zor olabilir. Yine de bu camiada birçok gelişme gördük, bunun patlayacak bir balon olduğunu söylemek basiretsizlik olur.”

Lubin ayrıca ekosistemin hala ilk baharını yaşadığını ve ”esas kurucu niteliğinde temellerin inşa edildiğini” de ekledi.

Lubin’in yorumları kripto para piyasasının gerileme yaşadığı bir süreçte geldi. Otoritelerden gelen piyasayı düzenleme baskıları ve koinlerin büyük miktarlarda elden çıkarılmasının arasında piyasa fiyatlarında düşüş görüldü. Haftasonu boyunca Bitcoin 7.400 dolardan satılırken Ethereum 465 dolara dek düştü. Yayın zamanında Ethereum 535 dolara yükselerek ufak da olsa bir toparlanma yaşadı.

Yine de bu fiyat, Ethereum’un son zamanlarında bulunduğu 1.000 dolar çıtasından çok uzakta bir rakam. Bitcoin ise G20 devletlerinin kripto paraya karşı sert önlemler almayacakları açıklamasının üzerine 8526 dolara hızlı bir yükseliş yaşadı.

Piyasa fiyatlarına rağmen Lubin şu anda endüstrinin, özellikle düzenlemelerle ilgili yaşadığı gelişmelerden memnun gözüküyor.

”Otoritelerle olan gelişmeler konusunda gerçekten çok mutluyuz. Yararlı tokenlerin menkul değer değil tokenleşmiş değer kabul edilmesine dair yeni kararlar bizi heyecanlandırıyor. Bu ABD için de geçerli. Küresel çapta Ethereum ve diğer Blockchain teknolojilerine dair yeni ve çok güzel uygulamalar geliştiriliyor.”

Lubin ayrıca sektörde görülen sahte projeler sebebiyle bir duraksamanın yaşanmasını tamamen normal gördüğünü, var olan projelerinin yasal ödevlerini yerine getirmeleri ve tokenleri usulüne uygun yayınlamaları gerektiğini de ekledi.

Lubin’in iyimserliğine rağmen fiyatların ne zaman ve nasıl toparlanacağını ancak zaman gösterebilir. Piyasanın hala değişen çevrelere karşı çok hassas olduğu düşünülürse, eğer kısa vadede kuvvetli bir toparlanma sağlanamazsa Ethereum ve diğer büyük kripto paraların fiyatları düşmeye devam edebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment