Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’daki Kripto Para Anlaşmazlığına Çözüm Getirildi

Rusya kripto paraları ve ICO’ları kapsayacak olan yasayı tamamlamaya gittikçe daha da yaklaşıyor.

Putin’den gelen komut doğrultusunda ülkedeki yetkili kurumların yaza kadar kripto paraları ve ICO’ları kapsayan bir yasa hazırlamaları gerekiyor ancak Maliye Bakanlığı ve Rusya Bankası şu ana dek herhangi bir uzlaşmaya varamamıştı. Rus haber ajansı RIA tarafından Pazartesi günü yapılan habere göre ise Rus maliye bakan yardımcısı Alexei Moiseyev, Maliye Bakanlığı ile Rusya Bankası arasında yaşanan anlaşmazlığın sona erdiğini ve bir uzlaşmaya varıldığını söyledi.

Maliye Bakanlığı Rusya’da yapılan token satışlarının yasalara uygun olmalarını istiyor. Bakanlık bu istek doğrultusunda ICO’ları belli ölçekte kısıtlayan bir yasa taslağı hazırlamıştı.

Ancak söz konusu yasada anlaşmazlığa yol açan bazı kısımlar vardı. Bunlardan biri de bu tokenların Rus rublesine ya da başka bir varlığa dönüştürülmesine izin verilip verilmeyeceği konusu. Maliye Bakanlığı ve ülkenin merkez bankası olan Rusya Bankası arasında özellikle bu konuda bir anlaşmazlık yaşandı.

Belirttiğimiz gibi bu hükûmet organlarının yaza kadar bir yasa tasarısı hazırlamaları gerekiyor. Bunun bilincinde olan taraflar kısa sürede uzlaşmaya vardı. Moiseyev tarafından yapılan açıklamalara göre Rusya Bankası’nın sözü esas alınacak:

“Kararı merkez bankası verecek.”

Rusya Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre ülkedeki yatırımcıların, sahip oldukları tokenları yasalara uygun olacak şekilde itibari paraya dönüştürülmelerine izin verilebilir. Ancak kriptodan-kriptoya dönüşüm yapmak yasaklanabilir çünkü bu gibi işlemlerde bazı ‘şüpheli’ faaliyetlerin yapılabileceği düşünülüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment