Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Kurucusundan Facebok’un Kripto Parasına Eleştiri

Ethereum‘un kurucusu, Facebook’un geliştirdiği Libra adlı kripto para projesini “merkezsiz kuzu postundaki merkezi bir kurda” benzetiyor.

Kripto para dünyasının en büyük isimlerinden biri olan Ethereum’un kurucularından Joseph Lubin geçtiğimiz günlerde kripto para sektöründeki güncel gelişmelerle ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

Lubin, bu gelişmelerle ilgili yazdığı yazıda özellikle sosyal medya devi Facebook’un kripto parası olan Libra’yı ele aldı. Facebook tarafından yayınlanan whitepaperı inceleyen Lubin, bu whitepaperde kripto para destekçilerine hitap eden pek çok özellik olduğunu vurguluyor.

Facebook tarafından yayınlanan whitepaperda “Dünya’nın başka bir ucuna para göndermenin en az telefondan mesaj göndermek kadar masrafsız ve kolay olması” ve “finans altyapısının herkesi kapsaması” gerektiği gibi bazı cümleler bulunuyor. Lubin bu cümleleri tamamen haklı bulsa da Facebook’un projesini sert bir şekilde eleştiriyor.

Libra’nın kullanılması için insanların öncelikle bu kripto parayı destekleyen itibari paraların varlığına güvenmek zorunda olduklarını, bu ağı işleten tüccarlara güvenmek zorunda kalacaklarını söyleyen Lubin şöyle ekliyor:

“Tüm bunların da ötesinde Libra ağını başlangıçta ismi verilen 28 firmanın değil de herkesin, ‘izinsiz’ ve merkezsiz bir şekilde yöneteceğine inanmamız bekleniyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment