Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Neden Düştü, Sebep Balinalar mı?

Genel olarak kripto para piyasasının düşüş trendinden en çok etkilenen birimlerden biri olan Ethereum son 7 günde yaklaşık %20 oranında fiyat düşüşü yaşadı. Bu düşüşten hemen önce balinalar tarafından 1 milyonun üzerinde tokenın elde çıkarıldığı bilgisine ulaşıldı. Düşüşün ardından ise 60’ın üzerinde balinanın ağa katıldığı ortaya çıktı. “Ethereum neden düştü?” sorusunun yanıtı bu balina hareketliliklerinde saklı olabilir.

Eylül ayının başında diğer kripto para birimleri gibi ani bir düşüş gösteren Ethereum (ETH), %30’un üzerinde düşüş gösterdi. Şu an 340 dolar civarında işlem gören ETH’nin bu fiyatı düşüşü öncesinde balina hareketliliği dikkat çekti. Santiment’in yayınladığı verilere göre, bu düşüşün arkasında bazı balina hareketleri olabilir. Ethereum fiyatı yakın zamanlardaki en yüksek değerinde seyrederken, yaklaşık 100 adresin 1 milyon üzerinde tokenı elden çıkartmaya başladığı gözlemlendi.

Santiment’in yayınladığı verilere göre yaşanan bu hareketlilik dahilinde, tutulan Ethereum miktarı 16.92 milyondan 15.89 milyona kadar geriledi. “Ethereum neden düştü?” sorusuna kesin bir yanıt vermek güç olsa da bu düşüşün ardında yatan şeylerden biri bu balina hareketliliği olabilir.

Düşüşten Sonra Balinalardaki Artış

Cointelegraph’ın haberine göre geçtiğimiz haftaki Ethereum düşüşü sırasında ağa en az 68 yeni balina katıldı. Kripto para analiz kurumu Santiment’ten alınan veriler, 350 bin – 3.5 milyon dolar aralığında birikimi bulunan “balina” yatırımcının 3 gün içerisinde 60’ın üzerinde bir artış gösterdiğini gösteriyor. Katılan balinaların ağa, potansiyel olarak milyonlarca ETH eklediği düşünülüyor. Bu hareketlilikle birlikte Ethereum fiyatının toplanmaya başladığı öngörülüyor.

Ethereum-fiyat-balina
Ethereum fiyatı ve balina hareketlerini gösteren grafik. Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment