Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Neden Düşüyor? Ethereum Düşerken ETH Tabanlı Bu Coin 5 Milyon Dolara Yaklaştı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, merakla beklenen Ethereum ETH/USD spot ETF’sinin onay sürecinin bu yaz sonuna kadar tamamlanabileceğini belirtti. Uzmanlar bu söylemden Ağustos sonu yorumunu çıkarırken Ethereum’daki düşüş halen devam ediyor. 

Düşüş trendini devam ettiren lider altcoin Ethereum, balina hareketlerine de sahne oluyor. Popüler analist Ali Martinez’in paylaştığı bilgilere göre balinaların yükselmeden önce 840 milyon değerinde Ethereum satın aldığı belirtiliyor. Peki, spot ETF onayları sonrasında artması beklenen Ethereum fiyatları neden düşüyor?

Ethereum’daki düşüşün tek bir sebebi bulunmuyor. Genel piyasalardaki hissiyatın negatif yönde olmasının ETH’deki düşüşü tetiklediği düşünülüyor. FED’in faiz kararı ile ilgili belirsizlik havası sonrasında gelen faizi sabit tutma açıklaması, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’in sert açıklamaları ve piyasalardaki genel havanın, Ethereum’un düşüşüne neden olan bir dizi zincirleme reaksiyona yol açtığı söyleniyor. 

CoinMarketCap verilerine göre ETH, bu yazı yazıldığı saat itibarıyla 3,445 dolardan işlem görüyor. Spot ETF ETH başvurularının onaylanmasının da etkisiyle son 1 ayda yüzde 16 civarında artarak toparlanan Ether, son 1 haftada yüzde 10’dan fazla düşerek yatırımcısını hüsrana uğratıyor. 

Ethereum düşüş trendini devam ettirse de Ethereum blok zinciri üzerinde konumlanan bazı projeler piyasalara adeta meydan okuyor. Oyna-Kazan temasıyla dikkat çeken PlayDoge token ön satışında toplanan fonlar 5 milyon dolara yaklaşıyor. 

Gelin hep birlikte 90’lar nostaljisi sanal bebekleri kripto ekosistemine getiren PlayDoge projesini inceleyelim. 

Oyna-Kazan Temalı PlayDoge 5 Milyon Dolara Koşuyor

Play to Earn yani Oyna-Kazan temasıyla dikkat çeken PlayDoge token satın almak isteyen yatırımcılardan toplanan fonlar 5 milyon dolara koşuyor. 28 Mayıs’ta lansmanı yapılan ön satışta toplanan yatırımların bu kadar kısa sürede 5 milyon dolara yaklaşması, borsa listelemeleri öncesinde büyük heyecanı artırıyor. 

PlayDoge, Tamagotchi sanal evcil hayvan konseptini dijital kripto ekonomisine entegre eden mobil bir oyun olarak konumlanıyor. Oyundaki katılımcıların, PlayDoge karakterleri olan sanal evcil hayvanları ile ilgilenmesi, onları doyurması, gezdirmesi ve uyutması bekleniyor. 

Başarılı oyuncular projenin native tokeni olan Ethereum blok zinciri tabanlı PLAY token ile ödüllendiriliyor. Görevleri tamamlayamayan katılımcıların PlayDoge karakteri ölüyor ve oyun yeniden başlıyor. 

2 boyutlu ve 8 bitlik bir macera yaşatan PlayDoge uygulamasının hem Google hem de Apple uygulama mağazalarında yer alması bekleniyor. Android ve iOS kullanıcılarının beğenisine sunulacak oyun, sanal bebek meraklıları tarafından yakından takip ediliyor. 

PlayDoge Tokene ETH Staking Özelliği Dopingi

Ön satışı hızlı başlayan PlayDoge token, yeni eklenen Ethereum köprüsü ile çok zincirli bir yapıya kavuşuyor. Temelde Binance Akıllı Zinciri’nde inşa edilen bir BEP-20 tokeni olan PlayDoge, Ethereum bağlantısı sayesinde iki blok zincirine yayılıyor ve ERC-20 uyumlu hale geliyor. 

ETH staking özelliğinin eklenmesi, PlayDoge token satın almak isteyen yatırımcı sayısını da artırıyor. Her iki ekosistemin projeye dahil olması katılımcıların kazanç potansiyelini olumlu etkiliyor. 

PLAY tokenler staking özelliğinin yanı sıra oyun içi satın almalarda da kullanılıyor. Liderlik tablosuna erişim imkanı sunan PLAY tokenler ile katılımcılar üst sıralara çıktıkça bonus kazanma şansı elde ediyor. Lider tablosu ödülleri, yalnızca PLAY token sahiplerine dağıtılıyor. 

PlayDoge Token Nasıl Satın Alınır?

PlayDoge tokenin toplamda 9,4 milyar adet token arzı bulunuyor. Token arzı, 6 bölüme ayrılıyor: Tokenlerin yüzde 50’si ön satış etkinliğine, yüzde 7,5’i topluluk ödüllerine, yüzde 11,5’i likiditeye, yüzde 12,5’i pazarlamaya, yüzde 12,5’i proje fonlamaya ve yüzde 6’sı staking mekanizmasına tahsis ediliyor. 

PLAY token ön satışı aşamalı bir etkinlik olarak yatırımcılara sunuluyor. İndirimli fiyatlardan PlayDoge token satın almak isteyen yatırımcılar, erken aşamada projeye dahil olarak borsa listelemeleri öncesindeki potansiyel kazancını artırıyor. Proje ekibi topluluğun kazancını, staking mekanizması ile de destekliyor. 

PlayDoge token ön satış etkinliğinde toplamda 40 aşama bulunuyor. Etkinliğin her aşaması için 117 milyon 500 bin adet token tahsis ediliyor. İlk aşamada 0,005 dolardan satışa sunulan PlayDoge token fiyatı, son aşamada 0,00539 dolara yükseliyor. 

Pasif gelir elde etme imkanı sunan staking ödüllerinin, 3 yıla yayılacak şekilde dağıtılması planlanıyor. Şu ana kadar stake edilen token sayısı 92 milyona ulaşıyor. Havuza katılacak yatırımcı sayısı arttıkça projenin APY’si azalacak olsa da mevcut haliyle yüzde 205 gibi oldukça yüksek bir oranda oturuyor. Staking ile tokenlerini kilitleyen katılımcılar, ETH bloğu başına 71,53 PLAY token ödül alma imkanı buluyor. 

5 milyon dolara yakın fon toplamayı başaran PlayDoge tokenler, mevcut aşamada 0,00507 dolardan satın alınabiliyor. PlayDoge tokene, BNB, USDT, ETH ve kart işlemleri kullanılarak yatırım yapılabiliyor. 

Projeye davet usulü katılımcı çağırmaları karşılığında token sahiplerine Öner-Kazan seçeneği de sunuluyor. Katılımcılar, tavsiye usulü getirdikleri yatırımcının satın aldığı miktarın yüzde 5’ini ödül olarak alma fırsatı yakalıyor. 

Sorumluluk reddi:
Koin Bülteni, yukarıda bahsi geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir. Koin Bülteni, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını yapmalarını önermektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!