Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum, Netflix Dizisinde Kendine Yer Buldu

Amerikan merkezli ünlü yayıncılık platformu Netflix, çok sevilen dizisi The OA’nın ikinci sezonunu yayınlarken, bu sezonda kripto para sektörünün ikinci en büyük koini Ethereum da kendisine yer buldu.

Bilim kurgu odaklı olan dizide Ethereum’un kendine yer bulma hikayesi ise şöyle gelişiyor:

Dizideki karakterlerden bir tanesi, Ethereum ağında yer alan bir merkezi olmayan uygulama olan Q Symphony adlı oyunda ciddi bir Ether kazanmayı başarıyor. The OA’da Ethereum’un kendisine yer bulduğu bölüm, San Fransisco’daki bir teknoloji merkezinde geçiyor. Hikaye, ilgili oyunda ciddi bir miktar ETH kazanan kızın kaybolması ile başlıyor. Kaybolan kız, kaybolmadan hemen önce sahip olduğu tüm ETH’leri büyük annesinne gönderiyor.

Bu kullanım elbette oldukça önemli bir yer teşkil ediyor. Bitcoin ve kripto paralar, daha önce de bazı önemli dizilerde kendine yer bulmuş ancak bunların esas yer buluş şekli; dark web ve hackerların çevresinde olmuştu. Örneğin yine oldukça popüler olan ve Türkiye’de de birçok hayranı bulunan La Casa de Papel adlı dizide, dark web üzerinden silah almak isteyen kişiler, silahın Bitcoin cinsinden fiyatını sormuştu. Yine Netflix’in çok sevilen yapımlarından birisi olan The Blacklist’te de hackerların Bitcoin ile bir münasebeti olduğu ekranlara yansımıştı.

The OA’da Ethereum’un yer alması, birçok otorite tarafından kripto paraların halka yayılmasında ve anlaşılmasında, son derece önemli bir aktivite olarak da görüldü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • büLent
    Posted 07 Nisan 2019 - 00:17 00:17

    Artı olarak Mr. Robot dizisinde de birçok kez bitcoine değinildi.

Leave a comment