Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Opsiyon İşlem Hacmi Bitcoin’i İlk Kez Geride Bıraktı

Ethereum opsiyon işlem hacmi, Bitcoin opsiyon işlem hacmini geride bırakarak neredeyse iki katına çıktı. Bir ilk olan bu durum, Ether fiyatında görülen ralliyle aynı zamana denk geldi.

Bitcoin opsiyonlarının toplam işlem hacmi, Skew verilerine göre 3 Mayıs’ta 879.5 milyon dolar olarak ölçüldü. Ether’de görülen hacim ise Bitcoin’in neredeyse iki katına çıktı ve 1.32 milyar dolara ulaştı. Ethereum opsiyonlarının toplam işlem hacminin büyük kısmı, Deribit borsasından geliyor.

ethereum-vadeli-islem-grafik

Ethereum’daki söz konusu değer, nisan ayının sonlarına doğru 1 milyar dolara yakın bir seviye de gördü.

Açık pozisyonlarda değişimler var

Skew verilerine göre Ethereum opsiyonlarında bulunan açık pozisyonlar, Aralık 2020’den bu yana kademeli olarak artış gösterdi ve 5 milyar doları aştı. Fakat Bitcoin’deki açık pozisyonlar, nisan ayında kısmen düşüş gördü ve ay içerisinde en fazla 15 milyar dolara kadar çıkabildi.

Ether yükselişini koruyor

Ether’in piyasa değeri, son haftalarda 405 milyar dolara yükseldi. Bu değer, Bitcoin’in 1 trilyon dolarlık piyasa değerinin yüzde 40’ından fazla ediyor. Bununla birlikte, Ether fiyatı mart ayından bu yana Bitcoin fiyatının yüzde 6’sına kadar yükseldi.

Fundstrat Global Advisors, Ethereum için bullish olduğunu dile getirerek Ethereum’a bir geçiş olduğunu ifade etmiş ve ETH’nin bu yıl 10.000 dolara kadar çıkabileceğini söylemişti.

Ether, 24 saatlik zaman diliminde yüzde 12 oranında değer kazandı ve 3.520 dolara çıkarak ATH gördü. Ether, 78 milyar dolarlık ticaret hacmiyle Bitcoin’i geride bıraktı. Bitcoin’in ticaret hacmi, 61 milyar dolar seviyesinde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!