Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Tabanlı Altcoin’in Sürpriz Airdrop’u Sonrası Fiyat Düşüyor

Ethereum (ETH) katman-2 (L2) çözümlerinden Optimism’in yerel token’ı OP’nin fiyatı, milyonlarca dolar değerinde sürpriz bir airdrop dağıtımının ardından düşüşe geçti. 

Optimism yönetici ekibi Optimism Collective 9 Şubat tarihinde resmi web sitesi üzerinde yayınladığı duyuruda, benimsenmenin artırılması adına arzın %19’unu dağıtma planı kapsamında sürpriz bir Airdrop gerçekleştirdiklerini açıkladı. Verilen bilgilere göre yaklaşık 29 milyon dolar değerinde 11.7 milyon OP dağıtılan Airdrop’tan 307 bin cüzdan adresi yararlandı. Airdrop’tan hemen sonra ise OP fiyatı ivmeli bir şekilde düşüşe geçti.

Herhangi bir başvuru şartı bulunmayan etkinlikten yeterlilikleri sağlayabilen tüm cüzdanlar yararlandı. Etkinlikte Optimisim’de 6,10 dolarlık gas harcaması yapmak veya yönetişim tokenlarını devretmek gibi başlangıç kriterlerinin yanı sıra Airdrop’tan daha yüksek çarpanlarla yararlanılmasını sağlayan bazı spesifik gereklilikler de yer aldı. Airdrop’tan yararlanan 307 bin adresin 2.552’si tüm gereklilikleri bünyesinde barındırarak taban Airdrop’un iki katı kadar almaya hak kazandı.

Airdrop’un hesaplara dağıtılması ile beraber token’ın fiyatında ani bir düşüş meydana geldi. Uzmanlar, düşüşün alınan ek token’ları itibari para birimlerine veya başka kripto para birimlerine çevirerek bilançolarını yeniden dengelemek isteyen yatırımcıların satışlarından kaynaklanmış olabileceğini belirtti.

Coingecko verilerine göre son 30 günde ise %92,7 değer kazanan ve Airdrop ile beraber %15 değer kaybeden OP, yazım itibariyle 2,44 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!