Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dijital Sanatçı Murat Pak, Vitalik Buterin’e 1 ETH’lik Bağışını Geri Gönderdi

Dijital sanatçı Murat Pak, Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin’e 1 ETH gönderdi.

Sabah saatlerinde Buterin’e ait ethereum cüzdanından depremzedeler ile dayanışma için açılan Ahbap Yardım hesabına 1 ETH gönderilmişti. Ethereum kurucu ortağı tarafından gönderilen yaklaşık 1.600 dolarlık destek özellikle Türk kripto para topluluğu tarafından tepkiyle karşılandı.

Bu duruma tepki niteliğinde bir harekette Pak’tan geldi. Kişisel hesabından Buterin’in hesabına 1 ETH gönderen Pak, Twitter üzerinde yaptığı işlemin Etherscan detaylarını paylaşarak “iade edildi” dedi. Pak geçtiğimiz günlerde Ahbap ile dayanışma için 100 ETH bağışladığını duyurmuştu.

Tepkiler çığ gibi büyümeye devam ederken öte yandan bazı sosyal medya kullanıcıları yaklaşan büyük güncellemeler ve yoğun iş akışı nedeniyle Buterin’in Türkiye’de yaşanan felaketin boyutundan habersiz olduğunu öne sürdü. Geçmiş dönemlerde de benzer felaketler için yardımını esirgemeyen Buterin’in bu noktadaki asıl işlevinin topluluğu harekete geçirme gücü olduğu düşünülüyor. Ayrıca 1 ETH’lik bu transferin bağış adresinin doğruluğunu kontrol etmek için yapıldığını düşünen kullanıcılar da bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!