Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Altcoinler Neden Düşüyor: Son Durum

Son dönemde yaşanan gelişmelerle birlikte Bitcoin (BTC) ve altcoinler, son 24 saatte %4’ten fazla düşüş yaşadı.

ABD tarafından gelen birçok haber ile birlikte Bitcoin ve altcoinlerde ciddi düşüşler meydana geldi. Son 24 saatlik periyotta Bitcoin %4’lük bir değer kaybıyla 21.785 dolara gerilerken birçok altcoin’de de büyük düşüşler görüldü. Ethereum (ETH) %5,8 düşüşle 1.538, Binance Coin (BNB) %4,5 düşüşle 306,7, Ripple (XRP) %2,5 düşüşle 0,384, Cardano (ADA) %6,5 düşüşle 0,361, Dogecoin (DOGE) %7,3 düşüşle 0,0818, Polygon (MATIC) %4,3 düşüşle 1,28 ve OKB (OKB) %7,9 düşüşle 39,28 dolardan işlem görüyor.

Düşüşü Ne Tetikledi? 

Düşüşü başlatan ilk iddialar yakın tarihte Coinbase CEO’su Brain Armstrong tarafından ortaya atılmış ve ABD’nin staking hizmetini yasaklama düşüncesinin kripto paralar için kötü sonuçlar doğuracağı ifade edilmişti.

Özellikle Ethereum (ETH) staking hizmetine yönelik olası kararlarıyla gündeme gelen ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) ve İç Gelir Servisi (IRS) piyasada korku atmosferinin oluşmasına neden olurken ardından gelen Kraken kararı da düşüşü tetikledi. Sonuç neticesinde Kraken, “menkul kıymet” ihlali nedeniyle SEC ile yaptığı anlaşma sonucunda staking hizmetlerini sonlandırmayı ve 30 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti.

Bununla birlikte IRS, kripto borsası Kraken ve iştiraklerine karşı “kullanıcı bilgileri ve vergi yükümlülükleri” çağrısını uygulamak için mahkemeden izin talebinde bulunması piyasada bir satış yönlü bir hareketi tetikledi.

Son olarak kripto para piyasasının en büyük stablecoin ihraççılarından Paxos’un New York Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS) tarafından soruşturulması düşüşün daha da derinleşebileceğini düşündürmeye başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!