Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Tabanlı Stablecoin’ler Zirveye Ulaştı!

Hem toplam piyasa değerine göre en büyük hem de en çok kullanılan stablecoin olan Tether, artık tam anlamıyla Ethereum tabanlı bir kripto para birimi haline geldi. OMNI ağından Ethereum ağına geçen ve buraya ağırlık veren USDT’nin Haziran ayındaki ağ aktivitesi tam anlamıyla rekor kırdı.

Blockchain araştırma firması CoinMetrics tarafından aktarılan yeni bir araştırma sonucuna göre, ERC-20 tabanlı USDT token’ları Haziran ayında toplamda 140.000 aktif adres sayısına ulaşarak kendi rekorunu kırdı. Bu ay için olan verilerde ise gerileme görüldüğü ve aktif adres sayısının şu an için 120.000’e düştüğü vurgulanıyor.

ERC-20 Tabanlı USDT Miktarı Artmayı Sürdürüyor

İlk olarak 2017 yılında piyasaya sürülen ERC-20 tabanlı Tether, Bitcoin ağında piyasaya sürülen versiyonunu bile geride bıraktı. Bunun avantajları olduğu gibi dezavantajları da mevcut. Etherscan verilerine göre Ethereum ağında toplamda 6.035 milyon token bulunuyor ve bu Tether’in toplam sirkülasyonunun %61’ine tekabül ediyor. Basın saati itibariyle piyasada 9,711 milyon Tether bulunduğu görülüyor.

Bundan aylar önce stablecoin’lere olan talep bu kadar fazla değildi. Yatırımcıların stablecoin’lere akın etmelerinin temel sebebi ise Mart ayında yaşanan piyasa çöküşü oldu. Ethereum ağında piyasaya sürüleny yeni USDT adreslerinin sayısı, Ocak ayına kıyasla Mayıs ayında 10 kat artış elde etti ve bu bile durumun ne kadar büyük bir FOMO’ya kapıldığını gösteriyor.

Coinnmetrics verilerine göre ise Ethereum ağındaki Tether işlemleri 1 yıl gibi kısa bir sürede %450 arttı. Bu da Ethereum ağındaki yoğunluğun büyük bir kısmının Tether kaynaklı olduğunu gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment