Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Teknolojisi Gamerlar ile Buluşuyor: ERC-1155

Ethereum ekibi arka planda pek çok şey yapmaya devam ediyor. Önümüzdeki haftalarda yeni bir token standartı tanıtılacak. ERC-1155 olarak bilinen bu yeni standart, özünde video oyun endüstrisi için tasarlanmıştır. Bu endüstrinin blockchain teknolojisi ile birleştirilmesi, bazı ilginç gelişmelere yol açabilir.

Ethereum ile Oyun Keyfi

Blockchain varlıklarının dünyasında son zamanlarda gözle görülür bir artış gerçekleşti. Bu teknolojiyi daha fazla sektörün farkına varması sadece an meselesi. Gerçekleşen son gelişmeler ile birlikte gamerlar için blockchain tabanlı varlıklar hayati önem taşıyan bir rol oynayabilir. Örneğin henüz geçtiğimiz zamanlarda yeni sunulan ERC-721 token standartı, bu büyüyen endüstriyi daha fazla zaman ilerledikçe yeniden şekillendirmenin yollarından bir tanesidir.

Günümüz oyun endüstrisinde şu sıralar yeni bir standart oluşturulmaya çalışılıyor. ERC-1155 olarak bilinen bu standart, evrim geçirmiş bir token oluşturmak için tasarlanmıştır. Önceki modellerin aksine yeni token standartı, ögeleri tel bir sözleşme içerisinde saklıyor. Dahası bütün bunlar, başkalarından gelen tokenleri ayırt etmek için çok az veri gerektirecek şekilde yapılıyor.

Ayrıca bu token bir kolaylık aracı olarak da kullanılacak. Bahsi geçen bu tokenlerin ticareti oldukça kolay olacak ve büyük ara adımlar olmadan yapılabilecek. Kripto ögeler yerine her şey sözleşmenin kendisi tarafından hallediliyor. Böylece varlıkları değiştirmeyi veya sahipliğini değiştirmeyi çok daha basit bir şekilde ileriye taşımayı kolaylaştırıyor.

ERC-1155 Başarılı Olabilecek Mi?

Verimliliğe çok güçlü bir şekilde odaklanıldığında ERC-1155’in diğer standartlara göre büyük bir avantajı var. Bireysel varlıkların her seferinde bir kez değiştirilmesinin gerektiği günler geride kaldı. Bu yeni standart ile birlikte herhangi bir sayıda ögenin tek bir işlemle anında aktarılmasına ve dönüştürülmesine izin veriyor.

Konu ile ilgili yapılan blog yazısına göre işlem başına 200 adede kadar işlem yapılabiliyor. Bu ölçeklenebilirlik açısından oldukça büyük bir gelişme. Daha da önemlisi, bu sistem hem tazmini mümkün olmayan hem de tazmini mümkün ürünler ile çalışacaktır. Bu da ERC-1155’e diğer standartlara göre bir avantaj sağlıyor. Video oyun meraklıları için bu çözüm, kullanılabilecek en kolay seçenek olacaktır.

Büyük soru ise oyun geliştiricilerinin bu konsepti benimseyip benimsemeyeceği. Sonuçta geliştiricilerin daha erişilebilir hale gelmesi için bu teknolojiyi kullanıp birleştirmeleri gerekiyor. Devasa büyük oyun geliştiricileri ERC-1155’in potansiyelini görmezden gelebilir. Şimdilik standart, geri bildirim almak üzere Ethereum GitHub sayfasında yerini almış bir şekilde bekliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment