Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Yatırımcıları Bitwise İle Harekete Geçti

Bitwise kripto endeks fonu (BITW), Grayscale’in Ethereum işlem hacmini geride bıraktı ve yapılan işlemlerde 33 milyon dolarlık bir hacme ulaştı. BITW’nin OTC piyasasında görülen bu yüksek işlem hacmi, yalnızca iki gün içerisinde gerçekleşti.

Bitwise kripto endeks fonu olan BITW, Ethereum tabanlı ETHE fonunun aksine piyasalarda çok yeni. 9 Aralık Çarşamba gününden beri tezgah üstü piyasalarda (OTC) işlem gören BITW, yüksek işlem hacmi yakaladı ve %21.54 artışla 33 milyon dolar seviyesinin üzerine çıktı. Geçtiğimiz günlerde 130 bin ETH satın alan Grayscale’in ETHE endeksi ise Bitwise’ın gerisinde kaldı ve 30 milyon dolarlık bir işlem hacmi gördü. Yani BITW, ETHE’ye 2 milyon doların üzerinde fark atmış oldu.

ethereum-bitwise
BITW ve ETHE endekslerinin güncel değerleri. Kaynak

The Block Crypto’da aktarılanlara göre, Grayscale’in Bitcoin tabanlı GBTC ve Ethereum tabanlı ETHE fonları, zaman içerisinde harika bir performans göstermeyi başardı. Bununla birlikte, Bitwise’ın endeks fonu olan BITW’nin 10 büyük kripto paraya erişim sağlıyor oluşu, Grayscale’in tek bir varlığa odaklı fonlarını düşündüğümüzde yatırımcıları kendisine daha fazla çeken bir özelliğe sahip kılıyor.

BITW nedir?

2017’de kurulan Bitwise Asset Management, “Bitwise 10 Crypto Index Fund” adı altında bir endeks fonu oluşturdu ve 9 Aralık tarihinde BITW borsa kodu ile OTC piyasalarda listelenmeye başladı. Fonda bulunan hisseler, aracılık (broker) hesapları üzerinden alınıp satılabiliyor. Fon, 120 milyon dolar ile başlangıç yaptı.

Bitwise Asset Management’ın kurucu ortağı ve CEO’su Hunter Horsley, BITW ile ilgili şunları söyledi:

“2020’de yaşanan eşi benzeri görülmemiş olaylar, birçok kişiyi kripto paralara yatırım yapmaya motive etti. BITW ile yatırımcılar artık piyasadaki tüm değişimleri sürekli takip etmek zorunda kalmadan Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto para birimleri ile işlem yapabilecek.”

Bitwise hakkında

Bitwise Asset Management, 2017’de kuruldu ve ilk kripto para endeks fonuna öncülük etti. ABD San Francisco merkezli şirket; Facebook, BlackRock, Goldman Sachs, JPMorgan gibi firmalardan gelen uzmanlık ve varlık yönetimi deneyimlerini kullanıyor. Firmanın danışmanları ve destekçileri ise PayPal, BlackRock, Square, Coinbase, Twitter gibi şirketlerde üst düzey deneyime sahip isimlerdir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!