Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Yükselişe Geçti ve Yeniden İkinciliği Ele Geçirdi!

Kripto para piyasası geçtiğimiz 2018 yılının kanlı Kasım ayından bu yana ciddi anlamda sert bir düşüşün pençesinde ve ufak tefek toparlanmaların dışında piyasa tamamen kızıl bir görüntü çizmeye devam ediyor.

Kasım ayında yaşanan olaylar sonrası toplam piyasa hacmine göre ikincilik konumunu XRP’ye kaptıran Ethereum, ara sıra bunu geri almayı başarsa da XRP yine uzun bir süredir dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi konumundaydı. Lider kripto para birimi Bitcoin geçtiğimiz Cuma günü yaşadığı ani yükseliş ile piyasaya bir nebze olsun ‘renk’ kattı ve bütün kripto para piyasası Bitcoin’in %10 civarı yükselişi ile beraber değer kazandı.

Ancak görünüşe göre Ethereum, XRP’ye kıyasla daha fazla artış sağladı ve ETH basın saatine göre %4.11’lik bir artışa sahipken, XRP sadece %0.37 ile yerini korumaya çalışıyor. Aradaki 1 milyar dolarlık toplam piyasa hacmi farkını kapatan Ethereum, beklenen Constantinople hard fork’unun etkisi ile yavaş yavaş hareketlendi ve basın saati itibariyle XRP ile arasında 300 milyon dolara yakın fark bile açtı.

Geçtiğimiz Ocak ayında yapılması planlanan Ethereum hard fork’u 27 Şubat tarihine ertelendi ve şuan Ethereum için tek olası fiyat artış sebebi bu gibi gözükmekte. Yakalanan bu ivme korunabilirse, Ethereum için 150 dolar üzeri yine masaya yatırılabilir. Geçtiğimiz 8 Şubat tarihinde DonAlt takma isimli trader Ethereum’un önümüzdeki tarihlerde 200 dolara kadar çıkabileceğini söylemişti ki görünüşe göre yükseliş ufak çaplı da olsa başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment