Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’da Bir Günde Bir Milyondan Fazla İşlem Yapıldı

Ethereum ağındaki günlük işlem sayısı geçtiğimiz gün itibarıyla bir milyon barajını aştı.

Etherscan verilerine göre Ethereum ağı geçtiğimiz gün içerisinde oldukça iyi bir performans sergiledi. Dün ağda yapılan günlük işlemlerin sayısı bir milyon barajını aştı.

Ethereum’daki işlemlerin sayısı uzun süredir bu seviyeye yükselmemişti. Öyle ki Ethereum ağındaki günlük işlem sayısı en son Mayıs 2018’de bir milyon barajını aşmıştı.

Kripto para piyasasının geçtiğimiz son birkaç hafta içerisinde yükselişe geçmesiyle birlikte sektör genelinde olumlu bir hareketlilik yaşanmaya başladı. Ethereum ağının son günlerde bu kadar aktif bir şekilde kullanılıyor olmasının sebebi bu olabilir.

Ethereum ağında geçtiğimiz gün bir milyondan fazla işlem yapılmış olsa dahi bu hala rekor bir sayı değil. Ethereum ağında 4 Ocak 2018 tarihinde bir gün içerisinde 1 milyon 350 bin işlem yapılmıştı ve bu sayı Ethereum’un rekoru olmuştu.

Ethereum ağındaki işlem sayısının bu kadar yüksek olmasının başlıca sebeplerinden biri ağdaki merkezsiz uygulamalar (dApp). Araştırma şirketlerinden Diar’ın çalışmalarına göre bu uygulamalar ağdaki işlem sayısının önemli bir kısmını oluşturuyorlar.

Ethereum tabanlı merkezsiz uygulamalar nisan ayında toplamda 776 bin ETH’lik bir hacme ulaşmış ve yeni bir rekora imza atmışlardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment