Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Litecoin Fiyatı Yeniden 300 Doları Görür mü?

Kripto para piyasasının en büyük koinlerinden Litecoin son yirmi dört saat içerisinde yüzde 9 oranında artış yaşayarak 130 dolar seviyesine dayandı.

NewsBTC gibi kaynaklara göre Litecoin fiyatının böylesine iyi bir performans sergilemesinin başlıca sebebi Litecoin halvinginin yaklaşıyor olması. 5 Ağustos’ta tamamlanması beklenen bu süreçle birlikte Litecoin ağındaki blok ödülleri yarı yarıya düşürülmüş olacak.

Litecoin, blok ödülü düşmeden önce bir süre daha iyi bir performans sergilemeye devam edebilir gibi görünüyor. Şu anki piyasa analizlerine göre Litecoin’i 180 ve 225 dolar seviyelerinde bekleyen iki farklı direniş var.

Bu seviyeleri aşmak şu an için zor görünüyor olsa da Litecoin daha önceden buna benzer bir şeyi başarmıştı. Aralık 2017 tarihinde yine şu anki fiyat aralığında seyreden Litecoin yalnızca birkaç gün içerisinde yüzde 175 artış yaşayıp 370 dolara yükselmişti.

Litecoin ağındaki en son halving Ağustos 2015 tarihinde yapılmıştı. Litecoin o dönemlerde yüzde 400 gibi ciddi bir artış yaşayarak 1.70 dolardan 8.50 dolara yükselmişti. Durum böyleyken Litecoin’in günümüzde de ciddi bir artış yaşaması mümkün olabilir.

Ayrıca Litecoin’in bu yıl genelinde zaten oldukça iyi bir performans sergilediğini unutmamak gerekiyor. Litecoin bu yılın başından beri neredeyse yüzde 400 oranında artış yaşadı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment