Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook’un Kripto Parası Tether’ı Nasıl Etkileyecek?

Sosyal medya devi Facebook’un Libra adlı kripto para projesi piyasadaki sabitkoinlerin ağır bir darbe almasına yol açabilir.

Kripto para ticaret platformlarından BitMEX’in CEO’su Arthur Hayes kısa süre önce Facebook’un kripto para projesi hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Hayes bu açıklamaları sırasında bu projenin kripto para piyasasındaki sabitkoinleri epey olumsuz yönde etkileyebileceğini söyledi:

“Libra bir kripto para değil. Libra tüm sabitkoinleri paramparça edecek ama bunu kim takar? Sırf Blockchain’in ismini kullanarak ilgi çeken, kendi başına yeni bir itibari para yaratmaya çalışan o özel şirketler için üzülecek değilim.”

Facebook, Libra adlı bu kripto parayı bir sabitkoin modeliyle geliştirecek. Dolayısıyla şirketin üreteceği her bir token belli miktarda itibari para ile destekleniyor olacak. Facebook gibi dev bir şirketin sabitkoin pazarına girmesi ise Tether gibi şirketlerin ağır bir darbe almasına yol açabilir.

Hayes, Facebook’un kripto parası hakkında yaptığı açıklamalarda bu projenin yalnızca Tether gibi sabitkoin şirketlerini değil diğer kuruluşları da etkileyebileceğini söyledi. Hayes’e göre Facebook’un bu projesi merkez bankalarının ve ticari bankaların gücünü de etkileyebilir:

“Libra ticari bankaları ve merkez bankalarını da etkileyebilir. Libra ile birlikte bu kuruluşlar tüm işlevlerini yitirebilirler. Zaten içinde yaşadığımız dijital çağda olması gereken de bu.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment