Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’daki Kritik Karar Ne Zaman Alınacak? Bu Haftaya Dikkat!

ETF Trends Başkanı Nate Geraci, ABD’deki spot Ethereum ETF’lerinin iki hafta sonra piyasaya girebileceğini söyledi.

Bloomberg analistleri, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) onayının ardından spot Ethereum ETF’lerinin Temmuz’un ortasında işleme açılmasını bekliyor.

İki hafta sonra açılabilir

ETF Trends Başkanı Geraci’ye göre ihraççılar, SEC’nin geri dönüşlerine göre S-1 dosyalarını güncelleyecek ve bunları 8 Temmuz’a kadar SEC’ye iletecekler.

SEC’nin bu dosyalarda pürüz bulması ve ihraççıların yeniden değişiklik yapması halinde S-1 dosyalarının son halinin 12 Temmuz’da sunulması bekleniyor.

Nate Geraci, “Bu, teorik olarak 15 Temmuz haftasında kurulabilecekleri anlamına geliyor” yorumunu yaptı.

Milyarlarca dolar yatırım alabilir

Kripto para şirketi Gemini’nin araştırmasına göre spot Ethereum ETF’leri, piyasaya girdikten sonraki ilk altı ay içerisinde net 5 milyar dolar yatırım alabilir.

Ethereum’un Bitcoin karşısındaki performansını değerlendiren analistler, Ethereum/Bitcoin oranının son üç yılın medyanına dönmesi halinde %20 yükselerek 0,067’ye çıkabileceğini belirtti.

Steno Research araştırmacıları, Ethereum fiyatının spot ETF’lerinin de etkisiyle yükselmesini bekliyor. Steno’nun raporuna göre Ethereum (ETH) fiyatı, yılın ilerleyen dönemlerinde 6.500 dolara kadar çıkarak kendi adına yeni bir fiyat rekoru kırabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!