Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’u 0.03 Dolara Düşüren Hata!

Geçtiğimiz 23 Nisan tarihinde toplam piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para konumundaki Ethereum için oldukça ilginç bir gelişme yaşandı. Ether’in fiyatı o tarihlerde ve saatlerde 180 dolara kadar çıkarken, ETH/TUSD paritesinde Ether’in birim fiyatı çok kısa bir anlığına da olsa 0.03 dolara kadar düştü.

Bryce Weiner’in aktardığı bilgilere göre, bu durum bir kişinin 2500 ETH satmak istemesi ve fiyatı girerken hata yapmasından kaynaklanmakta. Binance verilerine göre toplamda 2355 ETH gerçekten de 0.03 dolara satıldı ve o dakikalarda 5.000 dolara kadar uzanan bir hacim oluştu.

Daha önce Bitcoin (BTC) için de yaşanan durumda aslında hata temel olarak kullanıcıdan kaynaklanmakta. Kripto para borsalarında herhangi bir satış veya alış emri girerken belirlenen fiyatı iki hatta üç kere kontrol etmek ekstra birkaç saniyeye mal olacak olsa da, kesinlikle bu gibi hatalı satışların önüne geçecektir.

Bunun yanı sıra fırsattan istifade etmek isteyenler ise, özellikle önde gelen kripto para birimleri için oldukça düşük fiyatlardan al emri girerek, bu gibi hatalardan avantajlı çıkmayı deneyebilirler.

Ethereum 23 Nisan tarihinde bu küçük hatadan pek etkilenmedi ancak dün ortaya çıkan Bitfinex ve Tether haberi basın saati itibariyle piyasayı genel olarak düşüşe götürmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment