Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nike de Kripto Para Sektörüne Giriş Yapıyor!

19 Nisan tarihinde ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’nin yayınladığı bir patent kaydına göre, dünyanın en büyük ve popüler markalarından birisi olan Nike, ”Cryptokicks” ifadesinin patent hakları için başvuruda bulundu.

Ayakkabı devinin başvurusunda kripto para cüzdan hizmetlerinin yanı sıra, ”kripto para koleksiyon ürünlerine, uygulama tokenlerine ve kripto eserlerine erişim sağlamak için indirilebilir mobil uygulamalar” için de hizmet sunulabileceği aktarılmakta. Nike, ayakkabı ve giysi satışı yapacağı çevrimiçi bir piyasa işletmeyi ve bunda kripto para ürünleri satmayı da düşünüyor olabilir.

Patent içerisinde yer alan can alıcı nokta ise, Nike’nin şirketin çevrimiçi topluluk üyeleri tarafından kullanılabilecek bir dijital para birimi veya token piyasaya sürebileceği bilgisi. Patentin alt kısımlarında ise Nike’nin Cryptokicks ismini hazine avı veya buna benzer bilgisayar oyunlarında kullanıp, kullanıcılara çeşitli aktiviteler ile kripto para dağıtabileceği de ima edilmekte.

ABD içerisinde bir ticari marka avukatı olan Josh Gerben, Twitter üzerinden ilgili başvuruyu inceledi ve Nike’nin yaptığı başvurunun ”1B” olarak tanımlandığını ve bu durumda firmanın yakın gelecekte markayı kullanmayı beyan ettiğini ifade etti.


Nike gibi bir firmanın kripto para ödemesini kullanıma açması, devasa bir hamle olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment