Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Maltalı Yetkililer: Kripto Para Hırsızlarından Uzak Durun

Malta‘daki finans otoritesi geçtiğimiz gün bir açıklama yayınladı ve yerel vatandaşları kripto para yatırımlarına karşı uyardı.

Malta’daki Finansal Hizmetler Otoritesi (MFSA), kripto para sektöründe çok fazla dolandırıcı olduğunu ve bu dolandırıcıların yatırımcıları bir şekilde kandırmayı başardıklarını düşünüyor. Son zamanlarda sayısı iyice artan bu şirketlerden endişelenen MFSA, Malta’daki yatırımcıları kripto para sektöründeki şirketlere yatırım yapmadan önce uyarıyor.

Finansal Hizmetler Otoritesi tarafından yayınlanan bildiride bu dolandırıcı şirketlerin genelde ne gibi sloganlar kullandıkları, yatırımcıların ilgisini çekmek için ne gibi metotlardan yararlandıkları da anlatılıyor. Özellikle çok yüksek oranlarda kâr vaat eden şirketlerden uzak durulması gerektiğini belirten MFSA, yatırımcıların üstünde baskı kurmaya çalışan, yatırımcıları aceleye getirmeye çalışan şirketlere de şüpheyle yaklaşılması gerektiğini düşünüyor.

Malta’da yayınlanan bu bildirinin bir benzerini ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu ile Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu da yayınladı ve yerel vatandaşları kripto para yatırımları hakkında uyardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment