Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC ve CFTC Uyardı: Kripto Para Dolandırıcılarına Dikkat

ABD‘deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC), yatırımcıları kandırmaya çalışan finans şirketleriyle ilgili ortak bir açıklama yayınladılar.

SEC bünyesindeki Yatırımcıyı Eğitme ve Destekeme Ofisi ile CFTC bünyesindeki Tüketiciye Eğitim ve Erişim Ofisi tarafından ortaklaşa hazırlanan bu uyarı bildirisinde kripto para şirketleriyle ilgili de bazı notlar yer alıyor.

Duyuruda hem SEC’in hem CFTC’nin son zamanlarda kripto paraları kullanarak insanların ilgisini çekmeye çalışan ancak asıl amacı dolandırıcılık yapmak olan çok fazla sayıda şirket gördükleri belirtiliyor. Duyuruda söylenenlere göre bu şirketler genelde kripto paralarla ilgili danışmanlık hizmeti sunduklarını iddia ediyor, özel kripto para ticaret programlarına veya madencilik çiftliklerine sahip olduklarını öne sürüyorlar.

SEC ve CFTC, bu şirketlerin yatırımcılara genelde çok ciddi oranlarda kâr vaat ettiklerini vurguluyor. Yayınlanan duyuruya göre özellikle yüzde 20, yüzde 50 oranlarında kâr vaat eden şirketlere şüpheyle yaklaşılmalı ve bu şirketler iyice araştırılmalı.

Bu iki düzenleyici kuruluş genel olarak kripto para sektöründeki bir şirkete yatırım yapmayı düşünen tüm vatandaşları uyarıyor ve bu vatandaşları yatırım yapmadan önce o şirketle ilgili bir araştırma yapmaya davet ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment