Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nicolas Maduro, Petro’ya Yatırım Çağrısında Bulundu

Son günlerin en tartışmalı ülkelerinden birisi olan Venezuela‘nın başkanı Nicolas Maduro, 2018 yılında ülkenin parçalanan ekonomisini canlandırmak için petrol rezervi endeksli ve destekli kripto para birimi Petro‘yu tanıtmıştı. Devlet destekli kripto para biriminin piyasaya sürülmesi birçok kişi tarafından çokça eleştirilmiş ve bunun sadece ABD yaptırımlarından kurtulmak için bir hamle olduğu ileri sürülmüştü.

O tarihten beri Petro çok fazla spekülasyonla anıldı ve bunların arasında whitepaper’ın çalıntı olduğu, gerçekte böyle bir kripto para biriminin olmadığı ve hükümetin bunu sadece kara para aklamak için kullandığı da yer almakta. Bütün bunlara rağmen Petro artık resmen bazı borsalarda alınıp satılabiliyor ancak doğal olarak hacim inanılmaz düşük seviyelerde gezinmekte.

Başkan Maduro geçtiğimiz günlerde canlı Periscope yayınında vatandaşlarına seslendi ve konuşması arasında Petro kripto para birimine de yer verdi. Vatandaşlara çeşitli sektörlerde kripto paralara ve Petro’ya geçiş yapmayı tavsiye eden Maduro, itibari para birimleri yerine Petro’nun kullanımının arttırılması gerektiğine değindi ve şunları ekledi:

”Finans ve bankacılık sektörüne yatırım yapacakların yanı sıra, Petro kripto para birimine yatırım yapacaklara da kucak açıyoruz.”

Petro direkt olarak Venezuela hükümeti destekli bir kripto para birimi olsa da, ülkedeki vatandaşlar daha çok Bitcoin ve Dash gibi kripto para birimlerini kullanmayı tercih etmekteler. Bitcoin’in LocalBitcoins Venezuela bünyesindeki hacmi neredeyse her ay yeni bir rekor kırarak ülkede itibari paraya ve Petro’ya olan güvenin ne kadar az olduğunu gözler önüne sermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment