Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Etiyopya Hükumeti Cardano’yla Anlaşma İmzalıyor

Tarımda Blockchain Uygulanacak

Etiyopya hükumeti, kripto para girişimi Cardano (ADA) ile bir mutabakat imzaladı. Bu anlaşma ile ülkenin tarım endüstrisinde kullanılan teknolojiye blockchain teknolojisi uygulanmış olacak.

Cardano’nun CEO’su ve kurucusu olan Charles Hoskinson, bu hareketi bir tweet atarak onayladı. Hoskinson, Etiyopya Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ile yapılan bu anlaşmaya, yerli geliştiricilere blockchain teknolojisini öğretmenin de dahil olduğunu söyledi.

“Etiyopya Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ile bir mutabakat zaptı imzaladık. Bunun sayesinde Blockchain geliştiricilerine eğitim vereceğiz, ve tarım teknolojisinde Cardano’yu kullanacağız.”

Cordano’nun ana şirketi olan IOHK’de Afrika İşlemleri müdürü John O’Connor, Etiyopyalı geliştiricilerin 2018’in sonuna kadar Cardano’nun blockchainini kullanarak tarım endüstrisini geliştirebileceğini açıkladı.

Mutabakat zaptları, belirli taraflardan harekete geçme niyetini göstermek için kullanılır, ve herhangi bağlayıcı bir yükümlülük içermez. Proje için bir başlangıç tarihi ise henüz duyurulmadı.

2017’nin Eylül sonlarında sürülen Cardano, $9.4 milyarlık bir pazar oranına sahip olarak kripto para piyasasında ilk on sıralamasında yer alıyor. Bu altkoin Proof of Work (PoW) yerine Proof of Stake (PoS) kullanıyor, bu da söylenene göre daha verimli enerji elde etmeyi sağlıyor. ADA ise $0.35 civarlarından satış yapıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment