Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

EToro ABD’deki XRP İşlemlerini Durdurma Kararı Aldı

İsrail merkezli finans devi eToro, ABD’de açılan menkul kıymet davası sonrasında XRP işlemlerine kısıtlama getirdi. EToro’nun ABD’deki müşterileri 3 Ocak tarihi itibarıyla XRP ile işlem yapamayacaklar.

2007 yılında kurulan eToro, SEC’nin Ripple aleyhinde açtığı dava neticesinde XRP işlemlerine kısıtlama getirdi. Şirketin ABD’deki müşterileri 3 Ocak tarihinden sonra XRP ile alım-satım yapamayacak, platformdaki varlıklarını herhangi bir şekilde XRP’ye dönüştüremeyecekler. Şirketin yayımladığı duyuruya göre

  • ABD’deki müşteriler 3 Ocak gününden sonra XRP ile alım-satım yapamayacaklar
  • Açıkta işlem emri/pozisyonu bulunan müşterilere bu pozisyonları kapatmaları için 24 Ocak’a kadar süre tanınacak,
  • EToro cüzdanında XRP bulunduran müşteriler bu paraya 24 Ocak sonrasında da erişim sağlayabilecekler,
  • Alınan bu karar yalnızca ABD’deki müşterileri ilgilendirecek.

Hangi kripto para şirketleri XRP işlemlerini kısıtladı?

XRP’yi tamamen delist eden veya ABD’deki işlemleri durduran şirketlerin sayısı artıyor. Şu ana dek Binance US, Coinbase, Crypto.com, OKCoin, Ziglu, Wirex, Bittrex, Swipe Wallet, CrossTower, Beaxy, OSL, Jump Trading, Galaxy Digital, Bitwise, 21Shares gibi isimler XRP işlemlerini durdurma/kısıtlama kararı aldı. Bunların arasına eToro da katıldı. Decrypt’e konuşan bir şirket temsilcisi, bu kararın ABD’de açılan dava sebebiyle alındığını doğruladı.

Yoni ve Ronen Assia kardeşler tarafından kurulan eToro, İsrail merkezli olmasına rağmen gerekli izinlere sahip olmadığı için İsrail’de faaliyet göstermiyor. Birleşik Krallık, Avustralya, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi gibi ülkelerden izni bulunan şirket birkaç farklı kıtada hizmet vermekte. Goldman Sachs ortaklığıyla halka açılabileceği konuşulan şirket için 5 milyar dolar gibi bir değerlendirme öngörülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!