Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

eToro CEO’su: “Şuan Kripto Paraları Satmak, 2001’de Apple’ı Satmakla Aynı Şey.”

Bitcoin’in ortaya çıkışından bu yana pek çok kişi yakında kripto paraların çökeceğini söylemişti. Kripto para birimlerindeki hareketler, tulipmania, 1929 borsa kazası ve dotcom (.com) balonu gibi küresel olaylarla karşılaştırılıyor. Ancak kripto para fiyatlarındaki son düşüşün ardından bile sektör yeni yatırımcıları çekmeye devam ediyor.

Bu sefer eToro ticaret platformunun CEO’su Yoni Assia, dotcom balonu benzetmesini ele aldı. Teknolojiye karşı konuşmak yerine Assia farklı bir yol seçti. Bloomberg ile yapılan bir röportajda Assia, kripto para girişimlerinin %90’ının bir hiç olarak sona ermeyeceğini söylerken bu girişimlerin dotcom balonuna kıyasla daha büyük bir platform olduğuna inanıyor.

1995’den 2000’e kadar olan süreçte insanlar genellikle uygun iş modelleri olmadan oluşturulan “.com” şirketlerine oldukça fazla bir yatırım yaptı. Günümüzde ise insanlar tüm dünya yararına sadece bir whitepaper’a kaydedilebilecek yeni fikirler ile gelebilirler. Bu yeni fikirler yaratıcı ve ilgi çekici olduğunda da milyonerler ICO (Initial Coin Offering) ile yatırım yapabilirler. Sadece 1000 tane yatırımcı 10.000 dolar gibi bir yatırımda bulunduğunda tüm proje kısa bir süre içerisinde 10 milyon dolar kazanabilir. Örneğin bir internet tarayıcısı olan Brave, geçen yıl 30 saniyenin altında 35 milyon dolar yatırım almayı sağladı.

Assia blockchainin internet gibi devrim niteliğinde bir teknoloji olduğuna inandığını dile getirirken şu sözleri söyledi:

” Tesla %2000, Facebook %1000, Google %1000 artış yaptı. Aynı durum blockchain için de geçerli fakat henüz bunun için erken. “

IPod, iBook ve 2001’den 2005’e kadar olan sürede Mac OS’u geliştirdikten sonra Apple’ın stoğu yavaş yavaş artmaya başladı. Assia, kripto paralara yatırım yapmanın insanların kendi başlarına vermeleri gereken bir karar olduğunu belirtti ve Apple’ı kripto paralara örnek olarak göstererek Assia şu sözleri söyledi:

” Uzun vadeli olan görüşüme göre şu anda sahip olduğunuz tüm kripto paraları satmak, 2001’de Apple’ı satmakla aynı şey. Eğer bunu yapmak zorundaysanız yapın, ama değilseniz yapmayın. “

Assia’nın değindiği bir diğer konu ise blockchain teknolojisini öğrenen kişilerin tüm dünyanın o teknolojiyi kullanmasını istemesi. Gerçekten de blockchain, tıp ve mühendislik alanında ve hatta seçim sistemlerinde uygulandığında birçok sorunu çözebilen, şeffaflık ve merkeziyetsizcilik sağlamaktadır. Blockchain savunucuları bu teknolojiyi geliştirmek ve yakın gelecekte bu fikirleri gerçeğe dönüştürmek için gece gündüz çalışmaya devam ediyorlar. O zamana kadar hangi kripto şirketinin yatırıma değeceğini zaman içerisinde göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment