Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nvidia, Blockchain-Yapay Zeka Startup Şirketini Kendi Gelişim Programına Dahil Etti

Görünüşe göre Nvidia, blockchain teknolojilerine olan ilgisini arttırmayı planlamakta.

Söylentilere göre geçen yıl kripto para madencilerinden kaynaklı talep yüzünden adından sıkça söz ettiren ve manşetleri süsleyen ekran kartı ve çip üreticisi Nvidia, akıllı bir online satış platformu geliştirmek için blockchain ve yapay zeka kullanan Ubex isimli bir startup şirketiyle ortak çalışmalara başlamış.

Startup şirketinin sözcüsü konumunda olan Abhinav Agrawal, Nvidia’nın Ubex’i bu ayın başlarında kendi Inception Program isimli projelerine kabul ettiğini açıkladı. Ubex bu teknolojiyi kullanarak sinirsel ağların – bir insan gibi düşünmek için tasarlanmış bir bilgisayar programı –  internet sitelerindeki reklamları daha verimli temsil edebilmesini sağlayacak.

Startup şu an için blockchain teknolojisini kendi verdiği hizmetlerin alt yapısı olarak kullanmayı hedeflemekte ve bunu yaparak dağınık defter teknolojisinde depolanan verileri kullanıp, ağın doğru reklamı doğru müşteriye aktarmasını sağlayacak.

Ubex kurucu ortağı ve CEO’su Artem Chestnov konu hakkında startup’ın özellikle blockchain teknolojisi kullandığını çünkü temel amaçlarının ”şeffaflık ve işlem hızı” olduğunu ifade etti.

Artem Chestnov’un açıklamaları şu şekilde:

”Bütün yapay zekalar daha verimli çalışmak ve öğrenmek için veri setlerine ihtiyaç duyar. Bir yapay zekayı eğitmek ciddi bir efor gerektirir. Blockchain merkezi bizim kendi yapay zeka veri merkezimizi zenginleştirecek ve bunu daha hızlı, daha akıllı, daha güçlü ve daha verimli yapmamızı sağlayacak.”

Şu an için startup şirketi test amaçlı kendi platformlarının bir prototipini piyasaya sürdü.

Nvidia Inception Program kendi internet sitesindeki bilgilere göre, veri bilimini ve yapay zeka startup’larını kendi ürünlerini geliştirmeleri ve pazarlamaları için gerekli olan kaynakları sağlamayı hedefleyen bir program olarak tanımlamakta. Agrawal bu kaynakların arasında eğitsel ve pazarlamaya yönelik araçlar ve startup şirketinin sinir ağını eğitmek için gerekli veri setlerinin de mevcut olduğunu ifade etti.

Nvidia Inception Program yöneticisi Arjun Dutt, Ubex’in bu tasarım programına dahil olduğunu doğruladı ancak blockchain kullanımının ”bizim değerlendirmemiz kapsamında pek de önemli bir faktör değildi” ifadesini kullandı. Bu faktörün yerine etkili olan ve Nvidia’nın radarına giren etken Ubex’in planlı uygulaması olmuş.

”İlginin asıl sebebi onların daha iyi online reklamcılık algoritmaları için kullandıkları sinir ağları ve derin öğrenme konsepti oldu.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment