Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Özel Haber: ABD Senato Adayı Austin Petersen ve Kripto Paralar Hakkındaki Görüşleri

Senato içerisindeki rekabet genellikle benzerdir. Bir kaç aday vardır, rutin haline gelmiş didişmeler, bir kaç şok edici iddialar ve gelişmiş dönem gazetecilerini bile dünkü çocuk gibi göstermeye yetecek kadar kurum veya işletmelerdeki yolsuzlukları ifşa etmeyi hedefleyen yayıncılık politikaları. Ancak genellikle ortaya sert bir kişi atılır ve bu kişi bütün seçim sürecini etkisi altına alır. Bu sene bahsettiğimiz kişi Austin Petersen oldu.

Politik görüşle bir yana, Petersen kripto para topluluğunun daha anarşik üyeleri tarafından ortaya atılan özgürlükçü ruhu somutlaştırıyor gibi görünüyor. Kendisiyle yapılan kısa bir görüşme esnasında Petersen devamlı olarak büyük hükumetlerin başarısız olmasından bahsedip kripto para birimlerinin nerelere ulaşabileceği hakkındaki görüşlerini paylaştı ve sahte haberciliğin bu kadar yaygın olduğu bir yüz yılda merkezi platformların eksikliklerinden dem vurdu.

Petersen ciddi anlamda etkileyici bir figür. Eğer kendisini Google üzerinden aratırsanız göreceğiniz ilk şey elinde bir silah ile sırıttığı fotoğrafı olur. Kendisinin kariyeri en amiyane tabirli olağan dışı. Kendisi geçmişte model, yapımcı, danışman oldu hatta kısa bir süre Saturday Night Live isimli talk showda bile boy gösterdi. Kendisinin politik olmayan kariyerinin çoğu gazetecilikte geçti. Kendisi şu an için The Libertarian Republic ve Liberty Viral isimli haber sitelerini yönetmekte. Kendisi 2016 yılının başkanlık seçimleri sırasında eski New Mexico valisi Gary Johnson’a karşı Libertarian Party adayı olmuştu ancak maalesef bu süreç kendisi için başarısızlıkla sonuçlandı. Petersen şu an içinse Missouri eyaleti içinde bir senato koltuğu kapmak için yarışmakta ve son dönemde çok fazla adından söz ettiriyor.

Petersen’e bu yılın başlarında 24 Bitcoin bağış yapılmıştı. Ancak görünüşe göre bu bağış Federal Seçim Komisyonu limitini aştığı için Petersen çeyrek milyon dolar değerindeki bir bağışı geri göndermek zorunda kalmıştı. Kripto kullanıcılarından bu kadar fazla destek alan birisi olarak, insanlar kendisinin kripto düzenlemeleri hakkındaki görüşlerini ve buna ek olarak kripto para birimlerinin itibari para birimlerinin yerini alabilecek potansiyele sahip olup olmadığını düşünüp düşünmediğini merak etmekteydi.

Senato adayının mali politikalar hakkındaki görüşleri çok özgürlükçü ve bir bakıma Austrian School of Economics‘in görüşlerini andırmakta. Kendisi Amerika’nın merkezi banka olmayan bir ekonomik modeli destekleyebileceğini ve desteklemesi gerektiğini düşünmekte. Amerikan ekonomisinin böyle bir merkeziyetsiz modeli, doların ABD ekonomisi içerisinde lider para birimi olmak için kripto paralarla rekabete girmesini sağlayacaktır ve ülkedeki her şeyin ‘tokenlaştırılabilmesi’ için kapıyı aralayacaktır. Petersen’in ekonomik düşüncelerini göz önüne alırsak kendisine yapılan kripto bağışları mantıklı gelmekte.

Petersen hakkındaki bir diğer ilginç konu ise kendisinin Facebook‘tan uzaklaştırılması sayesinde kazandığı popülerlik. Petersen AR-15 tipi bir tüfeği bedavaya vermeye çalışması sonucu Facebook’tan iki kere uzaklaştırılmıştı. İlk uzaklaştırılmasında Fox News ve New York Times işi biraz kurcalayıp Facebook baş işletme görevlisi konumundaki Sherly Sandberg‘in Facebook’taki bu uzaklaştırılmanın kaldırılması konusundaki en büyük etken olduğu ortaya çıkmıştı. Facebook bu yasağın kaldırılmasının ardından Petersen’in başka bir AR-15 tipi tüfek vermeye çalışması sonucu kendisine 30 günlük daha uzaklaştırma uygulamıştı.

Petersen serbest piyasaya müdahale olacağı için Facebook’un düzenlenmesine karşı olduğunu belirtmesine rağmen, Facebook’un doğru olan şeyleri bile sansürlemesinden dolayı merkeziyetsiz ve sansürsüz sosyal medya platformlarının Facebook için kesin ve güçlü bir rakip olabileceğini de belirtti. Genel olarak Petersen bir özgürlükçü tablosu çizmekte ve şimdilik kendisinin bu duruşu kripto topluluğundaki bir çok insanın görüşüyle uyuşmakta. Ancak sonucun ne olacağını hep beraber bekleyip göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment