Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

EOS Blockchain’i 16 Haziran Tarihindeki ”Duraklamanın” Ardından Tekrar Kullanıma Açıldı

EOS ağ gözlemcisine göre, 16 Haziran tarihinde teknik sorunlar nedeniyle ”duraklatılan” EOS blockchain platformu bugün tekrar kullanıma açıldı.

EOS ağ gözlemcisi  EOS blok üreticilerinin (BP) – Bitcoin blockchain platformundaki madencilerle aynı işi gören kişiler – ”şu an için üretimde olduklarını” gösteriyor.

16 Haziran tarihine bir çok kaynak EOS Ana Ağı ile ilgili bir sıkıntıyı dile getirmişti ve bu hata da ağın resmi olarak piyasaya çıkmasından 48 saatten daha kısa bir süre içerisinde dondurulmasına neden olmuştu. Ağ 9 Haziran tarihinde yapılan oylamadan çıkan ‘evet’ sonuçları sayesinde bir haftadan daha kısa bir süre içerisinde piyasaya çıkmıştı.

16 Haziran tarihindeki duraklamayı Eos Ana Ağının durumunu takip etme amacıyla açılan bir Telegram kanalı duyurmuştu. Blok  üreticileri ve ”beklemedeki bir çok ağ düğümü” konferans konuşmaları ve görüşmeleri yapıp konuyu çözmeye çalışmıştı. Bu çalışmalardan 4 saat gibi bir zaman dilimi sonra ise Telegram kanalı Ana Ağın tekrar etkin olduğunu duyurmuştu.

Cumartesi günkü ”duraklama” ile ilgili Dogecoin yaratıcısı ve kripto para yorumcusu Jackson Palmer bu durumun iyi fonlanmış EOS protokolü ve bunu destekleyen topluluk için ”eleştirel olmamayı zorlaştırdığını” içeren bir tweet atmıştı.

”#EOS blockchain piyasaya sürümünden bir kaç gün sonra bir bug yüzünden – merkezi bir şirketin (block.one) blok üreticileri için bir yama yayınlamasına kadar – 5 saat boyunca offline kaldı.

… ve bu yazılım fon sürecinde 4 milyar dolar yatırım aldı. Bu durum eleştirel olmamayı zorlaştırıyor millet.”

1 Haziran tarihinde EOS yıl boyu süren ilk dijital para arzı sürecini tamamlamıştı ve toplamda 4 milyar dolar elde ederek dünyanın o tarihe kadar en büyük ICO projesi olmuştu. EOS CoinMarketCap üzerinden elde edilen verilere göre, basın saatine göre 10.29 dolarlık birim fiyatı ve 9.220 milyar dolarlık toplam piyasa hacmi ile 5. sırada yer almakta. EOS son 24 saat içerisinde %3’lük bir düşüş yaşamakta.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment