Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Coin [BNB] Sıra Atlayıp NEM’in [XEM] Önüne Geçti! Artık 15. Sırada Yer Alıyor

Binance Coin son zamanlarda top 20 koin içerisinde saatlik, günlük ve haftalık fiyat değişimi açısından yeşil ibareleri koruyan ve düşüş yaşamayan tek token olmayı başardı. Top 3 içerisinde yer alan Bitcoin, Ethereum ve Ripple bile bu düşüşten ciddi anlamda etkilenen koinler arasında. Bitcoin, Ethereum ve Ripple geçtiğimiz hafta içerisinde hafta bazındaki düşüş oranına göre sırasıyla %4.71, %6.38 ve %10.55 gibi inanılmaz oranlara ulaşmıştı.

Zirvedeki koinler düşüş yaşamaya devam ederken BNB, hafta başında CoinMarketCap üzerinde 16. sırada yer almaktayken yeşil ivmeyi koruyup şu an bulunduğu 15. sıraya yerleşmeyi başardı.

BNB bu özelliği ile geçen hafta kendinden bolca söz ettirmişti ve Ethereum Classic [ETC] de BNB ile beraber piyasada pozitif bir yükseliş gösteren diğer token olmaktaydı.

12 Haziran tarihinde Binance ETC/BNB ve ETC/USDT ticari eşleri için BNB ve ETC ticari eşleşmesini listeye eklemişti.

Görüldüğü üzre BNB ve ETC bu listelenmeden ortak bir fayda elde etmekte. Bu iki koin Binance üzerinde listelenmeden önce ayı piyasasının baskısı altında ezilmekte ve düşüş odaklı ilerlemekteydi. Ticari eşleşmelerin duyurulması bu kırmızı tabloyu bir anda yeşile çevirebildi.

Yakın zamanda Credissimo tarafından kaynak sağlanan bir Finansal Teknoloji grubu olan NEXO, Binance Coin’in kripto para bazlı krediler için teminat olarak kullanılacağını duyurmuştu. Fundstrat bünyesinde sayısal veri analisti olarak görev yapan Ken Xuan aynı zamanda Benchmark Crypto Performance olarak da bilinen Fundstrat Weekly‘nin piyasaya sürümünü Twitter aracılığıyla duyurmuştu.

Ken attığı tweette, sektör/boyut, göreceli performans ve indeksler ve grafikler aracılığıyla kurulan korelasyonları gösteren 3 tablo yayınlamıştı. Grafiklerin en üstünde Binance’in ürettiği kripto para birimi BNB yer almaktaydı.

Binance geçtiğimiz haftada 3 koin daha listeleyip bunların da fiyatlarını uçurmuştu. Binance SC, IOTX ve ICX’i listesine eklemiş ve bu koinlerin üçü de listelenmeden hemen sonra ciddi artışlar göstermişti.

Basın saatine göre Binance Coin, CoinMarketCap üzerinde 15. sırada yer almakta. BNB 16.75 dolar birim fiyatı ve 1.909 milyar dolarlık toplam piyasa hacmi ile 15. sırayı korumaya niyetli gibi durmakta. Koin geçtiğimiz 24 saat içerisinde %0.65’lik bir artış göstermekte olup haftalık fiyat artışı ise %15’in üzerinde seyretmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment