Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

eToro Market Analisti: BTC Boğa Piyasasına Japon Yeni Sebep Oldu

Bir çok kişi Bitcoin’i neden böylesine ani bir atağa geçtiği konusunda farklı spekülasyonlar öne sürerken, aslında buna neyin sebep olduğunu öğrenmek için Bitcoin’in farklı para birimlerine karşı ticari hacmine bakmak yeterli bilgiyi sağlayabilir.

eToro bünyesinde kıdemli market analisti olarak çalışan Mati Greenspan, BTC fiyatının Japon piyasasından gelen ciddi miktarda sermaye sayesinde yükselmiş olabileceğini ifade etti.

”Borsalardaki hacme göre, rallinin gerçek anlamda Doğu Asya tarafından yönetildiği ortada. Lider Japon yeni.”

24 Temmuz tarihinin öğlen saatlerinde BTC/JPY grafiğine bakarsak, Bitcoin’in fiyatının uçuşa geçtiği saatlere denk bir zamanda ticari hacim oranlarında da dik bir yükselme görebiliriz.

Yen’e karşı 100.000 BTC’nin üzerine çıkan hacim görsek bile bu pek şaşırtıcı olmaz ama grafikteki ani yükseliş aylardır görmediğimiz kadar büyük ve etkili. Japonya Merkez Bankasının yakın zamanda uyguladığı politikaların yen’in değerini düşürmesi sonucu Japonya halkı böyle bir hamle yapmış olabilir.

Greenspan bunun Kore won’una karşı gerçekleşen ticari hacme baktığımızda da açık olduğunu ifade etmekte.

Blockchain.com tarafından sağlanan verilere baktığımızda, Bitcoin’in Şubat ayından beri ilk defa saniyede 2.5 işlem limitinin üzerine çıktığını ve bunun da blockchain içerisinde bir etkinlik artışına da sebep olduğunu görebiliriz.

”Bu aslında yükselişin sebebi ne olursa olsun, yaşanan coşkunun sadece spekülasyon seviyesinde kalmadığını gösteriyor ve biz de açık bir şekilde Bitcoin ağında bir momentumun oluşmaya başladığını gözlemleyebiliyoruz.”

Spekülatörler büyük ihtimalle yaşanan fiyat artışı sonrası şu sıralar koin’lerini satıyorlar ama işlemler yine de yukarıya doğru artış gösteriyor.

Japonya ve Kore piyasasındaki hareketlilik ne olursa olsun, eminim ki kimse ABD dolarının piyasa üzerindeki etkinliğini görmezden gelemez ki dolar da aynı yen ve won gibi inanılmaz bir artış yaşadı.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment